90 PERC “SZABADSÁG” / Agóra

2022-06-10 18:00 - 19:00

 

A 90 PERC “SZABADSÁG” – A B-KÖZÉP ÉS A TITKOSSZOLGÁLAT A MAGYAR MOZGÓKÉP FESZTIVÁLON – KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL
Az 1950-es évek elejétől a Rákosi vezette Magyar Kommunista Párt belügyi szervei, majd a forradalom leverése után a Kádár-korszak besúgói és ügynökei egészen a rendszerváltásig dolgoztak azon, hogy háttérbe szorítsák és folyamatos kontroll alatt tartsák, szétzilálják a Ferencváros összetartó szurkolótáborát, az őket összefogó FTC Baráti Kört és az 1928-ban megalakult B-közepet.Ördög Kovács Márton filmje a diktatúra és a rendszerellenes drukkerek küzdelmét dolgozza fel. Szerepet kapnak benne azok a legendás szurkolók és játékosok is, akik családtagjaik révén érintettek voltak a titkosszolgálati megfigyelésekben.
Rendező: Ördög Kovács Márton
Bővebb információ a filmről és jegy vásárlás: https://mozgokepfesztival.hu/…/90-perc-szabadsag-a-b…
Vetítés:
Június 10., 18:00 / Agóra Kulturális Központ
ℹ️ https://mozgokepfesztival.hu/
A Magyar Mozgókép Fesztivál 2022-ben többféle jegyvásárlási konstrukcióval lesz látogatható. Kedvezményes és normál árú bérletekkel, szakmai akkreditációval és filmenként, programonként megváltható egyedi jegyekkel készülünk filmrajongó vendégeinknek.
📣Információ a bérletekről: https://mozgokepfesztival.hu/jegy-info
🎟Online jegyértékesítés: https://mozgokepfesztival.hu/jegyek
A fesztivál bérletekből származó bevételből fiatal filmesek oktatását támogatjuk. A támogatás részleteiről további információ hamarosan elérhető lesz közösségi felületeinken és weboldalunkon.
A csodálatos Veszprém-Balaton régióban, 2021. június 23-26. között kerül megrendezésre az új Magyar Mozgókép Fesztivál, amely szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket.
Megszakítás