Cinema Mystica Veszprém – immerzív digitális kiállítás

2023-10-13 10:00 - 2023-10-15 19:00

 

 

 

𝐀 𝐤𝐢𝐚́𝐥𝐥𝐢́𝐭𝐚́𝐬𝐫𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐣𝐞𝐠𝐲 𝐞𝐥𝐟𝐨𝐠𝐲𝐨𝐭𝐭!
A Cinema Mystica univerzum a fény, a hang és a művészet birodalma. Egy érzékszervi utazás, mely számos egyedi új média installáción vezet végig. A kiállító terek átalakulnak misztikus világokká, ahol elmosódnak a határok a valóság és a vízió között, ahol a néző részesévé válik az alkotásnak, és létrejön a varázslat…
A kiállítás alkotói újragondolták a művészet és a technológia kapcsolatát, létrehozva egy páratlan audiovizuális élményt, mely egyedülálló a hazai művészeti palettán.
A budapesti székhelyű Cinema Mystica csapata most Veszprémbe látogat, hogy három napon keresztül betekintést nyújtson ebbe, a különleges világba, ahol az installációk nem csak az érzékszerveket ejtik rabul, de az elgondolkodtató és meditatív tartalmak által kiragadják a nézőt a mindennapok szürkeségéből.

A kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
𝐀 𝐤𝐢𝐚́𝐥𝐥𝐢́𝐭𝐚́𝐬𝐫𝐚 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐣𝐞𝐠𝐲 𝐞𝐥𝐟𝐨𝐠𝐲𝐨𝐭𝐭!
Regisztráció: https://agoraveszprem.hu/termek/cinema-mystica-veszprem-immerziv-digitalis-kiallitas/

Időpont: 2023. október 13 – 15., 10.00 és 19.00 között
Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ (Veszprém, Táborállás park 1.)

A program a VEB2023 EKF támogatásával valósul meg.

Látogatói információk
Előzetes regisztrációs jegyek 1 órás idősávokban válthatók, így biztos, hogy kényelmesen, túlzsúfoltság és várakozás nélkül tudja megtekinteni a kiállítást.
Regisztrációs jegyet ITT válthat.

Mindenkit szeretettel várunk, de kérjük, vegye figyelembe, hogy a kiállításon villogó fények, erős fényhatások fordulhatnak elő, így az erre érzékenyeknek nem ajánljuk a kiállítás megtekintését. A kiállítást 14 éven aluliak csak felnőtt kíséretében tekinthetik meg.
Külön kérjük a szülőket vagy a felnőtt kísérőket, hogy figyeljenek oda az általuk kísért gyermekekre, mert anyagi felelősséggel tartoznak az általuk okozott károkért. Bármilyen kár jogi következményekkel járhat.
A kiállítás területén szakmai vagy kereskedelmi célú fényképezéshez a szolgáltató előzetes írásbeli engedélye szükséges.
Fényképezni csak vaku nélkül szabad!
Kérjük, vigyázzanak a kiállított tárgyakra, hogy az Önök után érkező látogatók is teljes pompájukban élvezhessék az alkotásokat. Kérjük, tartsák be az előírt távolságot, ahol ezt kérjük.

Agóra Veszprém Kulturális Központ megközelítése

Távolsági, helyközi busszal érkezőknek – http://www.menetrendek.hu
A Veszprém autóbusz-állomástól a Herend, Ajka, Pápa felé közlekedő helyközi buszjáratokkal a Jutasi úti lakótelepig, onnan gyalogosan 3 perc sétára található az Agóra épülete. A buszmegállóban leszállva, menetiránnyal ellentétes irányba indulva, az első utcán balra kell bekanyarodni. A Halle utcán besétálva az épülethez érkezünk.
Helyijáratos busszal érkezőknek – http://www.vbusz.hu
A Veszprém autóbusz-állomástól a helyi járatos buszok közül a 4-es, 4A, a 7-es és a 7A számozású busszal kell menni a Munkácsy Mihály utca megállóig. A megállóban leszállva, menetirány szerint tovább haladva bal kéz felé eső első utcán kell bekanyarodni. A Halle utcán végig sétálva 5 perc alatt érünk az Agórához. Az 1-es, 2-es és 10-es számú helyi járatos buszról a Jutasi út 61. megállónál kell leszállni és menetiránnyal ellentétes irányban tovább haladni. Az első utca bal kéz felé, a Halle utca. A Halle utcán besétálva érünk az Agórához.
Vonattal érkezőknek – http://www.menetrendek.hu
A Vasútállomásról az 1-es, 2-es és 10-es számú helyi járat visz a Jutasi út 61. megállójába, innen gyalogosan 3 perc az Agóra. A 4-es és a 4/A számozású busszal a Munkácsy Mihály utca megállóig kell menni. A megállóban leszállva, menetirány szerint tovább haladva a jobb kéz felé eső első utcán kell bekanyarodni. A Halle utcán besétálva érünk az Agórához.
Kerékpárral érkezőknek
Hagyd otthon a kocsid, tekerj az Agórába bringával! Az utazások tervezéséhez ajánljuk a Google Maps alkalmazást. Az épület bejárata mellett és a Kabóca bábszínház hátsó bejáratánál kerékpártároló található. A látogatás ideje alatt a kerékpár a tárolóhoz rögzítve lezárható. Ivóvízvételi, telefontöltési és snack automatából történő vásárlási lehetőség az Agóra épületében, nyitvatartási időben lehetséges.
Legközelebbi kerékpár szerviz: http://www.ronabike.hu
Veszprémből induló kerékpárutak: https://www.veszpreminfo.hu/hu/hely/veszprembol-indulo-kerekparutak
E-Bike bérlés és túrák: https://www.veszpreminfo.hu/hu/hely/e-bike-berles-es-turak
Gyalogosan érkezőknek
Az Agóra épülete a Jutasi úti lakótelepen, a Táborállás park 1-ben található. A Veszprém autóbusz-állomástól a Jutasi úton gyalogosan haladva körülbelül 15 perces sétával érhető el. A Vasútállomástól, szintén a Jutasi úton, a belváros irányába haladva 10 perces sétaúttal közelíthető meg.
Autóval érkezőknek
Ingyenes a parkolási lehetőség az egész lakótelepen és közvetlen az Agóra épülete körül. A helyek száma azonban korlátozott, ezért érdemes a fent megjelölt tömegközlekedési eszközök valamelyikével érkezni.

 

 

Megszakítás