Gourmet este a szarvasgomba vonzásában-ELMARAD!

2020-11-28 15:00 - 19:00

Tudtad, hogy ez a hihetetlenül értékes fűszer Ajkától nem messze is megterem?
A Barnag és Vöröstó környéki tölgyesekben egy fiatal pár, kiképzett kutyáikkal keresi ezt a luxusnak számító különleges gombát.
Rengeteg legenda övezi, néhány grammja is vagyonokért cserél gazdát és ha csatlakozol hozzánk, mindent megtudhatsz erről a föld alatt rejtőző kincsről.
Ismerd meg a szarvasgomba útját a fák gyökerétől egészen a tányérodig. Találkozz az Erdőkerülő csapatával és kutyáikkal, akik elhozzák asztalodra.
Kóstold meg az általuk készített finomságokat: camembert, kacsamájkrém, céklakrém és vaj, természetesen mind az este főszereplőjével ízesitve!
Látványfőzés közben tudd meg, hogy kell előkészíteni és használni a konyhában és élvezd a végeredményt, egy kézzel készült házi tésztát szarvasgombás tejszínes mártással.
Ahhoz, hogy a kóstoló kerek legyen a Kristály Cukrászda készít nektek egy kis édes meglepetést, hogy lássátok, hogy harmonizál, az erdő rejtett aranya a csokoládé gazdag ízével.

Oktató: Csókolom Gasztrolabor és Erdőkerülő – Az erdő ízei
Részvételi díj: 12.900 Ft/fő

Menü:
• Szarvasgombával töltött camembert sajt
• Házi kacsamájkrém
• Céklakrém
• Szarvasgombás vaj Házi kovászos kenyérrel
• Házi tojásos tészta, szarvasgombás tejszínes mártással
• Szarvasgombás macaron
Az ár tartalmazza az izgalmas előadást, a találkozást a kereső kutyákkal, a bemutató főzést és a kiadós kóstoló menüt egy pohár borral. A program után a résztvevőknek lehetőségük lesz a termékek megvásárlására.

Érdeklődni és jelentkezni lehet Pekarek Teklánál a 70/623-2132 telefonszámon vagy a pekarek.tekla@gmail.com e-mail címen.

Helyszín: Látványkonyha

Megszakítás