Mobilvideó pályázat

Hungarikumok a hétköznapokban

Küldd el nekünk saját videódat!

Mobiltelefonnal készített kisfilmekkel értékes ajándékokat lehet nyerni az Agóra Veszprém mobilvideó pályázatával!
A felhívás háttere:

Az Agrárminisztérium 2020 márciusában HUNG-2020 kóddal pályázatot írt ki a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására, melyre az Agóra Veszprém Kulturális Központ Világraszóló hungarikumaink a hétköznapokban címmel adta be pályázatát, aminek részét képezi a diákok számára meghirdetett mobilvideó pályázat.

A felhívás célja:

Mobiltelefonnal készített 5-8 perces kisfilmeket várunk, arról, hogy a fiatalok miként élik meg a hagyományos magyar és helyi értékek jelenlétét a mindennapokban. Mit jelentenek számukra ezek a kiemelten fontos kulturális brandek. A témaválasztás szabad, lehet bármi a Hungarikumok, valamint a Veszprémi Települési Értéktárban szereplő értékek közül. A diákok szabadon dolgozhatják fel az általuk választott témát, ami lehet az életmódhoz, kulturális örökséghez köthető a lényeg, hogy egyedi és magas minőségű alkotások készüljenek, amely tükrözi alkotója a témával kapcsolatos élményeit, gondolatait. A cél, hogy megismerjék, felkutassák és beleássák magukat egy-egy témába és hogy tudatosítsák magukban ezeknek az értékeknek a fontosságát és közkinccsé is tegyék azokat. Az értékek felkutatásához, a téma kiválasztásához az alábbi oldalakon tudnak tájékozódni:

http://www.hungarikum.hu/hu/szakkategoria

https://www.veszprem.hu/kultura-mveszet/veszprem-telepuelesi-ertektar/elfogadott-felterjesztesek

Pályázók köre:

A veszprémi és Veszprém környéki általános iskolák felső tagozatos diákjai és a veszprémi és Veszprém környéki középiskolák diákjai. Életkor szerint célcsoportunk a 10-18 év közötti fiatalok. A nevezés és a díjazás két kategóriában történik:

 • kategória 14-18 év
 • kategória 10-14 év
A nevezéssel és beküldéssel kapcsolatos információk:

A pályázatra történő jelentkezés feltétele a felhíváshoz csatolt hozzájáruló nyilatkozat kitöltése, aláírása és az adatkezelési tájékoztató tudomásul vétele. Egy pályázó akár több, maximum 5-8 perc hosszú, címmel ellátott videóval pályázhat. A kisfilmek elkészítésénél minden technika megengedett, a pályázóknak pályázati díjat nem kell fizetni.

Maximum videó méret: kisebb, mint 2 GB

Videó felbontás: minimum 1280x720p, maximum 1920x1080p

Fájl formátumok/videó kiterjesztés: MP4, AVI, MOV

A videókat a nagy méret miatt a WeTransfer fájlmegosztó szolgáltatáson keresztül a hungarikum@agoraveszprem.hu e-mail címre kérjük beküldeni.

A pályázó az elkészült alkotás beküldésével teljes körű felhasználási jogot biztosít a szervező (Agóra Veszprém Kulturális Központ), a Hungarikum Pályázatot meghirdető Agrárminisztérium, a Hungarikum Bizottság és a WeTransfer fájlmegosztó részére, amely kiterjed a filmek egészének vagy azok tartalmának felhasználására és harmadik személynek további felhasználás céljából történő átadásra, azok kép- és hangfelvételen történő rögzítésére, továbbá azok számítógéppel vagy elektronikus adathordozóra történő másolására, azok korlátlan terjesztésére, nyilvános előadására, nyilvánosság számára történő korlátlan hozzáférhetővé tételére, valamint azok átdolgozására. A nevezéssel a pályázó kijelenti, hogy a beküldött alkotás saját szellemi terméke és a filmhez felhasznált zene jogtiszta eredetű.

A pályamunkák beküldési határideje: 2021. január 29.

A kisfilmek értékelése és díjazása:

A beérkezett videókat szakmai zsűri értékeli és bírálja el 2021. februárban. Az alkotások értékelésénél meghatározó szempont, hogy egyedi és magas minőségű alkotások készüljenek, amely tükrözi alkotója a témával kapcsolatos élményeit, gondolatait. A feldolgozott téma tartalmilag feleljen meg a felhívás céljában meghatározott kritériumoknak. Mindkét kategória első három helyezettje értékes tárgynyereményben részesül.

Tárgynyeremények kategóriánként:

  1. kategória első helyezett: Apple iPhone SE (2020) 128GB mobiltelefon
  1. kategória második helyezett: JBL Live 650 BTNC fejhallgató
  1. kategória harmadik helyezett: JBL Charge 4 hangszóró
  2. kategória első helyezett: Huawei P30 Lite (2020) 256GB 6GB RAM Dual mobiltelefon
  2. kategória második helyezett: JBL Tune 750 BTNC fejhallgató
  2. kategória harmadik helyezett: JBL Flip Essential hangszóró

A nyerteseket e-mailben értesítjük, a tárgynyeremények átadására ünnepélyes keretek között várhatóan 2021 márciusában kerül sor az Agórában. A legjobbnak ítélt kisfilmek az Agóra Filmklubban is bemutatásra kerülnek.

Kérdése, észrevétele van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjük adja a hozzájárulását.

7 + 13 =