Programnaptár

Mutassa a szűrőket

Kategóriák

Helyszínek

Napok

Szűrőket vissza
 • 09
  2020-09-09

  Duda Éva Társulat - Mirror

  20:00 -20:40
  2020-09-09

  Duda Éva Társulat – Mirror

  MIRROR

  A Duda Éva Társulat 10. jubileumi évfordulójára készült produkciót a XX. Budapest Táncfesztivál keretében mutatta be az együttes 2020 márciusában. A tíz év emblematikus momentumaira visszatekintő MIRROR című előadás korábbi művek anyagainak átdolgozásából és újrafogalmazásából született egy lendületes, fiatal csapattal.

  A MIRROR a Társulat műfajilag egyik legtisztább produkciója, kiváló táncosokkal, akik képességeik legjavát állítják csatarendbe. A színpad akár egy küzdőtér, ahol mindenkinek ki kell vívnia a közösségen belüli szerepét. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, lendületes és akrobatikus mozgáselemekkel, Duda Éva sajátos alkotói stílusjegyeivel, mely minden pillanatban érvényesül. Erővel teli, agilis figurák suhannak a térben, rendkívüli energiákat felszabadítva, egyik pillanatban a levegőben repülve, míg a következőben már a földön gurulva, magukat saját teljesítőképességük határán átlökve egy izgatott, hajszolt légkörben. A törtető csapat tagjai a rivális dominciaharcot követően egymást támogatva lelnek nyugalomra, míg legvégül élvezetet találnak egymásban. Szélsőséges érzetek követik egymást, a legnyersebb energiáktól egészen a plasztikus erotikáig az élettel teli porondon.

  Duda Éva főként korai művei a fizikalitáson, a dinamikán és nagy mennyiségű energiák felszabadításán alapulnak. A MIRROR ezekhez a szempontokhoz tér vissza, felébresztve az alkotóban rejlő kivételes lendületességet, kiegészülve az elmúlt 10 év tapasztalataival, lehengerlő táncosok előadásában, összességében a társulat legautentikusabb Duda Éva alkotását hozva létre.

  Táncosok: Bacsó Gabriella, Csuzi Márton, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov
  Gábor, Lukács Levente, Temesvári Zsófia, Vitárius Orsolya

  Zene: Kunert Péter, Gryllus Ábris, Astor Piazzola (montázs)
  Zenei szerkesztő: Kovács Jeromos
  Fénytervező: Pető József
  Koreográfus-asszisztens: Csák Beatrix
  Produkciós vezető: Huszár Ágnes
  Vendég koreográfusok: Gregor Lustek, Rosana Hribar

  Koreográfus: Duda Éva

  Támogatók: EMMI, NKA, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Summa Artium Kultúratámogató Magánalap, Műhely Alapítvány

Agóra jegypénztár nyitva tartása:

hétfő: 14.00-18.00 óráig, 

kedd-péntek: 11.00-16.00 óráig, 

illetve az előadások előtt egy órával.

Telefon: +3688 429-111
jegypenztar@agoraveszprem.hu