Piroska és a farkas 2023. 04. 23. 15 óra

3900 Ft

Mesebalett egy részben a Pécsi Balett előadásában.

Cikkszám: AET20230423-PF01-001 Kategória:

Leírás

 

Pécsi Balett: Piroska és a farkas
mesebalett egy részben
2020-ban Piroska és a farkas történetét adaptálta táncszínpadra a Pécsi Balett, Molnár Zsolt, a társulat kimagasló tehetségű táncművészének koreográfiájában. Az ifjú koreográfus alkotótársa és segítője a mesebalett rendezőjeként Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész. Sok éves szakmai tapasztalata és tudása a garancia a produkció professzionális megvalósítására.
A Pécsi Balett táncművészei kiemelkedő tánctudásuk mellett egyedi karakteralakítási képességgel rendelkeznek, így méltó módon képesek a táncművészet népszerűsítésére, az ifjúság színházi nevelésére, a tánc speciális, mindenki által érthető nyelvén.
„A mi mesénk egy balett-teremben kezdődik. Piroska társaival egy új táncelőadás bemutatójára készül. A próbateremben, gyakorlás közben kapja a hírt, hogy nagyanyja megbetegedett, és azonnal vinni kell neki valami ennivalót. Legjobb barátja felajánlja, hogy szívesen elkíséri, így együtt indulnak el Piroska édesanyjához. Az anyuka átadja nekik az ennivalóval telepakolt kosarat és kéri a fiatalokat, hogy igyekezzenek. A nagymama házához az erdőn keresztül vezet az út. Két kedves szelíd kis állat csatlakozik a fiatalokhoz útközben. Piroska megörül az új barátoknak és megfeledkezik a kosárról. Mikor visszaszalad érte, egy öreg bácsival találkozik, aki kíváncsi, mi van a kosárban és hova tart Piroska. Szegény kislány nem tudja, hogy az öreg bácsi valójában egy álruhás farkas. A történet folytatását biztos ismeritek. Ugyan a mi előadásunkban kicsit másképp bűnhődik a farkas, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó!
Sok humorral és meglepetéssel meséljük el nektek Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén. Gyertek, szeretettel várunk benneteket!”

🐺Ízelítő az előadásból: https://youtu.be/8qJZqot_Gs4

Alkotók:
Zeneszerző, zenei szerkesztő: Riederauer Richárd
Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Koreográfus: Molnár Zsolt, Harangozó-díjas táncművész
Rendező: Uhrik Teodóra, Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész

Az előadás megtekintését 4 éves kor felett ajánljuk.
Időtartama: 50 perc

Kedves vendégeink!

Kérjük, hogy jegyvásárláskor üres ülőhelyet ne hagyjanak ki.

További információk

Jegyinformációk

Megvásárolt jegyeit és a vásárlásról szóló számlát emailben kézbesítjük egy munkanapon belül.

Ülőhely

Az ülőhelyek elfoglalása a megvásárolt helyjegyek alapján történik.

Jegypénztár elérhetősége

Email: jegypenztar@agoraveszprem.hu
Telefon: +36 88 429-111
HÉTFŐ: 14.00-18.00 ÓRÁIG,
KEDD-PÉNTEK: 11.00-16.00 ÓRÁIG,
ILLETVE AZ ELŐADÁSOK ELŐTT EGY ÓRÁVAL.

Megszakítás