Kamaszkori “vasfüggöny” – avagy mi zajlik a lelki falak mögött?

2020-09-22 18:00 - 19:00

„Családbarát Szülő Klub”
Kamaszkori “vasfüggöny” – avagy mi zajlik a lelki falak mögött?

előadó: Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, családsegítő
háziasszony, moderátor: Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, újságíró
vendég: Polus Attila

A kamasz lelkében mindig zajlik egy kis forradalom, hiszen amikor becsukódik a gyermekszoba “ajtaja”, akkor kinyílik egy ablak arra a nagyvilágra, amiben van:
– egy “való világ” a maga akcelerációjával
– plusz van egy virtuális lét, amely még az érzelmi hálózatunkra is befolyással bír.
Olyan ez az időszak, mint amikor leeresztik a vasfüggönyt, és a színfalak mögött a színészek elengedik a szerepköreiket, egy “másik bőrbe bújnak”. Hogy a mai kamaszok lelkében mi történik valójában? Milyen pusztításokat végez a virtuális folyamatos jelenlét? Vagy a szexuális nevelés hiánya miként csalogatja be a kamaszodó szobába az online pornográfiát? Minden időknél fontosabb az, hogy amikor a lelki területeken forradalmibb a hangulat, akkor az édesapák, nevelőapák, mozaikapák, keresztapák, a nagyapák újra “színre” lépjenek. Hiszen régen az édesapa a fiát korán tovább engedte egy mentorhoz, hogy más férfin keresztül is lásson világot, tanuljon szakmát, vagy akár apai szerepet.
Apa csak egy van? Vagy néha kettő? Esetleg három? Hogy ez kiderüljön, magammal hozom az egyik fiamat, akit örökbe fogadtam. Akit sokáig vártam, hogy megkérjen arra, hogy az anyukája lehessek. Ha valaki, akkor ő igazán sokféle apát látott a környezetében működni élete első 11 évében, ahol sok fájdalmat is át kellett élnie. Ami biztos; ő hamarosan csodálatos édesapává fog válni. A történetéből minden család sokat meríthet. Tartsatok velünk, gondolkodjunk el együtt!

Részvétel díjtalan!

A rendezvény a CLLD pályázat TOP-7.1.1-16-H-073-9-01 – „Élmény, közösség, tudás” családi programok az Agórával keretein belül valósul meg.

Megszakítás