Látogatóbarát szolgáltatásaink

Az Agóra Látogatóbarát Szempontú Fejlesztése

OC-AUD/1-2022/987137

Intézményünk az akadályok leküzdése (a családok, biciklisek és kutyások érdekében), a Veszprém legyen a királynék városa, az online, a látogatómenedzsment, a Legyünk zöldek, valamint az akadálymentesség tématerületen valósított meg fejlesztéseket.

A pályázat keretében bővítettük eszközkészletünket. Az akadályok leküzdése kapcsán gyereksarkot hoztunk létre és számos gyerekbarát eszközt vásároltunk: bébiétel melegítő, hangtompító fültok; etetőszék, gyerekszőnyeg, pelenkaszemetes utántöltővel, WC szűkítők, fellépők, ülésmagasítók, színes fabútorok, ismeretterjesztő és foglalkoztató könyvek, logikai-, készségfejlesztő- és kreatív játékok, színes párnák, poharak, tányérok, rajzeszközök. Ezeken kívül kutya itatótálat vettünk.

A Veszprém legyen a királynék városa tématerülethez kapcsolódóan paravánokat és vetítővásznat szereztünk be. Emellett minden szabadtéri rendezvényünkre kivittük a 3,5 m-es Gizella és István óriásbábjainkat, lehetőséget adva az érdeklődőknek a velük való fotózkodásra. „A NŐ arcai” címmel képzőművészeti pályázatot hirdettünk. A szakértő zsűri által kiválasztott alkotásokból kiállítást szerveztünk.

Az online területen megtörtént intézményi honlapunk tartalmának, külalakjának frissítése, menüstruktúrájának egységesítése, angol nyelvre fordítása, illetve teljes körű akadálymentesítése. Emellett gyerekprogramok menüpontot hoztunk létre, szűrőkkel ellátott eseménynaptárt alakítottunk ki, minden látogatóbarát szolgáltatást, zöld intézkedést feltüntettünk és elérhetővé tettük weboldalunkon a veszprémi látnivalók linkjét.

A látogatómenedzsment fejlesztések keretében hatékonyabb tájékoztatást szolgáló vizuális eszközt, valamint útbaigazító mobil megállítótáblákat vásároltunk.

A Legyünk zöldek tématerület esetében szelektív hulladékgyűjtő edényeket, környezetvédelmi könyveket, használt elemgyűjtőt, LED izzókat, illetve zöld falat szereztünk be.

Az akadálymentesség kapcsán jelnyelvi tolmácsszolgáltatást nyújtó, QR kód leolvasásra alkalmas kontakt tableteket vettünk.

A 6 tématerülethez kapcsolódó fejlesztések a VEB2023 támogatásával valósultak meg, a költségeket pályázati forrásból finanszíroztuk.

Agóra Veszprém Kulturális Központ javasolt megközelítése

Távolsági, helyközi busszal érkezőknek – www.menetrendek.hu

A Veszprém autóbusz-állomástól a Herend, Ajka, Pápa felé közlekedő helyközi buszjáratokkal a Jutasi úti lakótelepig, onnan gyalogosan 3 perc sétára található az Agóra épülete. A buszmegállóban leszállva, menetiránnyal ellentétes irányba indulva, az első utcán balra kell bekanyarodni. A Halle utcán besétálva az épülethez érkezünk.

Helyijáratos busszal érkezőknek – www.vbusz.hu

A Veszprém autóbusz-állomástól a helyi járatos buszok közül a 4-es, 4A, a 7-es és a 7A számozású busszal kell menni a Munkácsy Mihály utca megállóig. A megállóban leszállva, menetirány szerint tovább haladva bal kéz felé eső első utcán kell bekanyarodni. A Halle utcán végig sétálva 5 perc alatt érünk az Agórához. Az 1-es, 2-es és 10-es számú helyi járatos buszról a Jutasi út 61. megállónál kell leszállni és menetiránnyal ellentétes irányban tovább haladni. Az első utca bal kéz felé, a Halle utca. A Halle utcán besétálva érünk az Agórához.

Vonattal érkezőknek – www.menetrendek.hu

A Vasútállomásról az 1-es, 2-es és 10-es számú helyi járat visz a Jutasi út 61. megállójába, innen gyalogosan 3 perc az Agóra. A 4-es és a 4/A számozású busszal a Munkácsy Mihály utca megállóig kell menni. A megállóban leszállva, menetirány szerint tovább haladva a jobb kéz felé eső első utcán kell bekanyarodni. A Halle utcán besétálva érünk az Agórához.

Kerékpárral érkezőknek

Hagyd otthon a kocsid, tekerj az Agórába bringával! Az utazások tervezéséhez ajánljuk a Google Maps alkalmazást. Az épület bejárata mellett és a Kabóca bábszínház hátsó bejáratánál kerékpártároló található. A látogatás ideje alatt a kerékpár a tárolóhoz rögzítve lezárható. Ivóvízvételi, telefontöltési és snack automatából történő vásárlási lehetőség az Agóra épületében, nyitvatartási időben lehetséges. Legközelebbi kerékpár szerviz: www.ronabike.hu

Veszprémből induló kerékpárutak: https://www.veszpreminfo.hu/hu/hely/veszprembol-indulo-kerekparutak
E-Bike bérlés és túrák: https://www.veszpreminfo.hu/hu/hely/e-bike-berles-es-turak

Kerékpár tároló

Gyalogosan érkezőknek

Az Agóra épülete a Jutasi úti lakótelepen, a Táborállás park 1-ben található. A Veszprém autóbusz-állomástól a Jutasi úton gyalogosan haladva körülbelül 15 perces sétával érhető el. A Vasútállomástól, szintén a Jutasi úton, a belváros irányába haladva 10 perces sétaúttal közelíthető meg.

Autóval érkezőknek

Ingyenes a parkolási lehetőség az egész lakótelepen és közvetlen az Agóra épülete körül. A helyek száma azonban korlátozott, érdemes időben érkezni.

Akadálymentes szolgáltatások – Social guide
Mozgáskorlátozottak részére szóló információk

1 db akadálymentes parkoló az Agóra akadálymentes bejáratánál, a főbejárattól 50 m-en belül található. 1 db mozgáskorlátozott parkoló van az épület északi részén is. Innen a bejutás nem akadálymentes.

rokkantparkoló

Kerekesszékkel, járássegítő eszközzel vagy babakocsival érkezőknek fontos tudni, hogy az épület bejáratáig széles járda vezet. A lejtős részen (rámpán) korlát található.

Az épületbe akadálymentes a bejutás a főbejáratnál és a hátsó bejáratnál is.

feljáró mozgáskorlátozott
főbejárat
bejárat2

Az épület belül is akadálymentes, az ajtók belmérete minimum 0,9 m, a folyosók szélessége minimum 1,20 m. Lift segítségével lehet fel- és lejutni az Agórán belül. A földszinten és az alagsorban mosdó, az emeleti próbateremben pedig akadálymentes mosdó/zuhanyzó is elérhető. A lépcsők mellett korlátok találhatók. A villanykapcsolók megfelelő, elérhető magasságban vannak. Az épületen belül akadálymentesen megoldható a közlekedés gyerekkocsival. Személyi/egészségügyi segítség a portán kérhető.

lift
folyosó

A színházteremben külön hely van kerekesszékkel érkezők számára, kísérőjükkel egymás mellett tudnak helyet foglalni, az első sorok szélén. A lejtős nézőtér lejtős csúszásmentes burkolattal ellátott.

Fontos információ, hogy a színpadra feljutás a mozgáskorlátozottak részére a nézőtérről nem biztosított.

A Filmklubban a legtöbb filmet magyar felirattal tekinthetik meg. Erről információ a honlapon található a filmek neve mellett.

Látássérültek részére szóló információk
Az épületben lehetőség van indukciós hurok használatára. A lift hangtájékoztatást nyújt, bemondja az emeletek számát. Lehetőség van kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás igénybevételére.
Hallássérültek részére szóló információk
A főbb forgalmi helyeken vezetősáv található. Az épületben az információs táblák Braille-írással ellátottak. Az épületbe vakvezető/segítő kutya behozható.

A fogyatékos személyek számára az épületben piktogramok, információs táblák állnak rendelkezésre.

Családbarát szolgáltatások

Megközelítés

Az Agóra bejáratáig széles járda vezet. A főbejáraton a bejutás babakocsival lehetséges. Külön a családok részére kijelölt parkolóhely az épület körül nincs.

bejárat2
bejárat3

Az egész épületen belül akadálymentesen megoldható a közlekedés gyerekkocsival. Lift is rendelkezésre áll, így a jegypénztár, a vendégterek, a kiállítások és a színházterem is elérhető. Rendezvény ideje alatt a babakocsi, a csomag és a kabát az őrzött ruhatárban biztonságosan elhelyezhető. (Külön zárható helyiség erre a célra nincs.) A nagyobb gyermekek közlekedését az épületen belül korlátok, kapaszkodók segítik.

Szolgáltatások

A földszinti mozgáskorlátozott mosdóban biztosított a pelenkázási lehetőség az Agóra nyitvatartási idejében. A pelenkázó felállításához személyi segítség a portán kérhető. Szagtalan tárolást biztosító szemetes a helyiségben található. Elsősegély igény esetén a portáshoz kell fordulni. Itt kaphat bővebb információt a helyi egészségügyi szolgáltatásokról is. (Legközelebbi gyerekorvos, gyógyszertár, ügyelet.)

Szoptatási lehetőség szintén ebben a mosdóban, valamint a Családika (hétfőtől – péntekig 9.00-12.00, szerda kivételével) és a Kabóca Bábszínház helyiségeiben lehetséges. A Családika a nyitvatartási ideje alatt játszószobaként üzemel, várja a 0-3 éves korú gyerekeket és szüleiket. A házirendjük helyben van.

pelenkázó
gyereksarok2
gyereksarok
gyereksarok3
Az Agóra közösségi tereiben biztonsági zsalus konnektorok vannak beépítve, melyek a gyerekek számára teljesen biztonságosak. Az első emeleti büfé rendezvények idején üzemel, de a büfé előtti, étel-ital elfogyasztására alkalmas hely a nyitvatartási időben minden látogató rendelkezésére áll. Állandó jelleggel egy snack automata található itt.
kávézó
Konnektor a közösségi terekben

 

 

 

A 2. emeleten gyerekbarát eszközökkel felszerelt játszósarok várja a gyerekeket.

Gyereksarok1
Kutyabarát Szolgáltatások

 Az Agóra épületébe semmilyen háziállat nem vihető be, csak terápiás/segítő, vakvezető kutya.
Az Agóra hivatalosan nem kutyabarát intézmény. A terápiás kutyák részére itatótál biztosított.

Szolgáltatásaink a fenntarthatóságért

 • szelektíven gyűjtjük a hulladékot
 • LED izzókat használunk
 • víztakarékos csapjaink vannak
 • környezetbarát, ökotudatos tisztítószereket használunk
 • papírkímélő az adatkezelésünk és a levelezésünk
 • napenergiát használunk
 • kerüljük az egyszerhasználatos műanyageszközöket
 • sok növény van az épületünkben
 • támogatjuk a kerékpáros közlekedést
 • biztonságos kerékpártárolókkal rendelkezünk
 • feltüntetjük, népszerűsítjük a tömegközlekedést
 • használt elem gyűjtőpontot hoztunk létre
Zöldfal3

Egészségügyi információk

Segélyhívó telefonszámok:

Mentők 104

Rendőrség 107

Tűzoltóság 105

Általános 112

 Legközelebbi gyermekorvos

Dr. Nedró Éva 8200 Veszprém, Jutasi út 59. Telefon: 88 425 681 (rendelési időben)

 Legközelebbi gyógyszertár

Ezüst Holló Patika 8200 Veszprém, Halle u. 5/G. Telefon: 88 329 663 http://ezustholloveszprem.novodata.hu/

 Gyermek-és felnőtt orvosi ügyelet

(hétfő-péntek 16.00 órától másnap reggel 08.00 óráig, hétvégén, illetve munkaszüneti napokon folyamatosan) Csolnoky Ferenc Megyei Kórház 8200 Veszprém, Kórház utca 1. Telefon: 70 370 3104

https://csfk.hu/

 Fogorvosi sürgősségi ellátás

(kizárólag hétvégén és ünnepnapokon) 8200 Veszprém, Halle utca 5/E. Telefon: 88 425 228

 Egészségügyi szolgálatok és intézmények

https://veszprem.hu/intezmenyek/egeszseguegy

 Veszprémi gyógyszertári ügyelet és nyitvatartási rend

https://patikavilag.hu/veszpr%C3%A9m

ekf_logo2023

Kérdése, észrevétele van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!