Látogatóbarát szolgáltatásaink

Agóra Veszprém Kulturális Központ javasolt megközelítése

Távolsági, helyközi busszal érkezőknek – www.menetrendek.hu

A Veszprém autóbusz-állomástól a Herend, Ajka, Pápa felé közlekedő helyközi buszjáratokkal a Jutasi úti lakótelepig, onnan gyalogosan 3 perc sétára található az Agóra épülete. A buszmegállóban leszállva, menetiránnyal ellentétes irányba indulva, az első utcán balra kell bekanyarodni. A Halle utcán besétálva az épülethez érkezünk.

Helyijáratos busszal érkezőknek – www.vbusz.hu

A Veszprém autóbusz-állomástól a helyi járatos buszok közül a 4-es, 4A, a 7-es és a 7A számozású busszal kell menni a Munkácsy Mihály utca megállóig. A megállóban leszállva, menetirány szerint tovább haladva bal kéz felé eső első utcán kell bekanyarodni. A Halle utcán végig sétálva 5 perc alatt érünk az Agórához. Az 1-es, 2-es és 10-es számú helyi járatos buszról a Jutasi út 61. megállónál kell leszállni és menetiránnyal ellentétes irányban tovább haladni. Az első utca bal kéz felé, a Halle utca. A Halle utcán besétálva érünk az Agórához.

Vonattal érkezőknek – www.menetrendek.hu

A Vasútállomásról az 1-es, 2-es és 10-es számú helyi járat visz a Jutasi út 61. megállójába, innen gyalogosan 3 perc az Agóra. A 4-es és a 4/A számozású busszal a Munkácsy Mihály utca megállóig kell menni. A megállóban leszállva, menetirány szerint tovább haladva a jobb kéz felé eső első utcán kell bekanyarodni. A Halle utcán besétálva érünk az Agórához.

Kerékpárral érkezőknek

Hagyd otthon a kocsid, tekerj az Agórába bringával! Az utazások tervezéséhez ajánljuk a Google Maps alkalmazást. Az épület bejárata mellett és a Kabóca bábszínház hátsó bejáratánál kerékpártároló található. A látogatás ideje alatt a kerékpár a tárolóhoz rögzítve lezárható. Ivóvízvételi, telefontöltési és snack automatából történő vásárlási lehetőség az Agóra épületében, nyitvatartási időben lehetséges. Legközelebbi kerékpár szerviz: www.ronabike.hu

Gyalogosan érkezőknek

Az Agóra épülete a Jutasi úti lakótelepen, a Táborállás park 1-ben található. A Veszprém autóbusz-állomástól a Jutasi úton gyalogosan haladva körülbelül 15 perces sétával érhető el. A Vasútállomástól, szintén a Jutasi úton, a belváros irányába haladva 10 perces sétaúttal közelíthető meg.

Autóval érkezőknek

Ingyenes a parkolási lehetőség az egész lakótelepen és közvetlen az Agóra épülete körül. A helyek száma azonban korlátozott, érdemes időben érkezni.

Akadálymentes szolgáltatások – Social guide
Mozgáskorlátozottak részére szóló információk

1 db akadálymentes parkoló az Agóra akadálymentes bejáratánál, a főbejárattól 50 m-en belül található. 1 db mozgáskorlátozott parkoló van az épület északi részén is. Innen a bejutás nem akadálymentes.

Kerekesszékkel, járássegítő eszközzel vagy babakocsival érkezőknek fontos tudni, hogy az épület bejáratáig széles járda vezet. A lejtős részen (rámpán) korlát található.

Az épületbe akadálymentes a bejutás a főbejáratnál és a hátsó bejáratnál is.

Az épület belül is akadálymentes, az ajtók belmérete minimum 0,9 m, a folyosók szélessége minimum 1,20 m. Lift segítségével lehet fel- és lejutni az Agórán belül. A földszinten és az alagsorban mosdó, az emeleti próbateremben pedig akadálymentes mosdó/zuhanyzó is elérhető. A lépcsők mellett korlátok találhatók. A villanykapcsolók megfelelő, elérhető magasságban vannak. Az épületen belül akadálymentesen megoldható a közlekedés gyerekkocsival. Személyi/egészségügyi segítség a portán kérhető.

A színházteremben külön hely van kerekesszékkel érkezők számára, kísérőjükkel egymás mellett tudnak helyet foglalni, az első sorok szélén. A lejtős nézőtér lejtős csúszásmentes burkolattal ellátott.

Fontos információ, hogy a színpadra feljutás a mozgáskorlátozottak részére a nézőtérről nem biztosított.

A Filmklubban a legtöbb filmet magyar felirattal tekinthetik meg. Erről információ a honlapon található a filmek neve mellett.

Látássérültek részére szóló információk
Az épületben lehetőség van indukciós hurok használatára. A lift hangtájékoztatást nyújt, bemondja az emeletek számát. Lehetőség van kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás igénybevételére.
Hallássérültek részére szóló információk
A főbb forgalmi helyeken vezetősáv található. Az épületben az információs táblák Braille-írással ellátottak. Az épületbe vakvezető/segítő kutya behozható.

A fogyatékos személyek számára az épületben piktogramok, információs táblák állnak rendelkezésre.

Családbarát szolgáltatások

Megközelítés

Az Agóra bejáratáig széles járda vezet. A főbejáraton a bejutás babakocsival lehetséges. Külön a családok részére kijelölt parkolóhely az épület körül nincs.

Az egész épületen belül akadálymentesen megoldható a közlekedés gyerekkocsival. Lift is rendelkezésre áll, így a jegypénztár, a vendégterek, a kiállítások és a színházterem is elérhető. Rendezvény ideje alatt a babakocsi, a csomag és a kabát az őrzött ruhatárban biztonságosan elhelyezhető. (Külön zárható helyiség erre a célra nincs.) A nagyobb gyermekek közlekedését az épületen belül korlátok, kapaszkodók segítik.

Szolgáltatások

A földszinti mozgáskorlátozott mosdóban biztosított a pelenkázási lehetőség az Agóra nyitvatartási idejében. A pelenkázó felállításához személyi segítség a portán kérhető. Szagtalan tárolást biztosító szemetes a helyiségben található. Elsősegély igény esetén a portáshoz kell fordulni. Itt kaphat bővebb információt a helyi egészségügyi szolgáltatásokról is. (Legközelebbi gyerekorvos, gyógyszertár, ügyelet.)

Szoptatási lehetőség szintén ebben a mosdóban, valamint a Családika (hétfőtől – péntekig 9.00-12.00, szerda kivételével) és a Kabóca Bábszínház helyiségeiben lehetséges. A Családika a nyitvatartási ideje alatt játszószobaként üzemel, várja a 0-3 éves korú gyerekeket és szüleiket. A házirendjük helyben van.

Az Agóra közösségi tereiben biztonsági zsalus konnektorok vannak beépítve, melyek a gyerekek számára teljesen biztonságosak. Az első emeleti büfé rendezvények idején üzemel, de a büfé előtti, étel-ital elfogyasztására alkalmas hely a nyitvatartási időben minden látogató rendelkezésére áll. Állandó jelleggel egy snack automata található itt.
Kutyabarát Szolgáltatások

 Az Agóra épületébe semmilyen háziállat nem vihető be, csak terápiás/segítő, vakvezető kutya.
Az Agóra hivatalosan nem kutyabarát intézmény. A terápiás kutyák részére itatótál biztosított.

Szolgáltatásaink a fenntarthatóságért

 • szelektíven gyűjtjük a hulladékot
 • LED izzókat használunk
 • víztakarékos csapjaink vannak
 • környezetbarát, ökotudatos tisztítószereket használunk
 • papírkímélő az adatkezelésünk és a levelezésünk
 • napenergiát használunk
 • kerüljük az egyszerhasználatos műanyageszközöket
 • sok növény van az épületünkben
 • támogatjuk a kerékpáros közlekedést
 • biztonságos kerékpártárolókkal rendelkezünk
 • feltüntetjük, népszerűsítjük a tömegközlekedést
 • használt elem gyűjtőpontot hozunk létre

Kérdése, észrevétele van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjük adja a hozzájárulását.

11 + 1 =

Megszakítás