Agóra Veszprém

Az intézmény bemutatása

Agóra Veszprém bejárat

AGÓRA Veszprém Kulturális Központ
8200 Veszprém, Táborállás park 1.

Telefon: +36 88/429-111, +36 88/429-693
Mobil:+36 20 9924-753; +36 20 9924-852

Központi e-mail cím: info@agoraveszprem.hu
Web: www.agoraveszprem.hu
Facebook: Agóra Facebook

 

 

 

„István, Gizella ősi vártán, mögöttük völgyhíd: kőszivárvány. Bakony szeléből – álmodni se mernéd – arany harangszó hímez, misekelmét. Itt a domb a völgybe, völgy a dombra, kis utcák szöknek kővadonba. Tágas terek sikátorok felett, földszintbe fúl hegymászó emelet. Fűzsuttogás a locska Séden.” – Kemény Géza: Veszprémi anziksz.

 

Veszprém a Dunántúl közepén a Bakony és a Balaton-felvidék találkozásánál fekvő festői szépségű, dimbes-dombos történelmi város. Az ezeréves város barátságos és kisvárosias hangulata méltán tükröződik kulturális életében.

Az Agóra Veszprém szerepe ennek a 60 000 főt számláló helységnek és környékének kulturális programokkal való ellátásában és a közművelődésében, kiemelkedő fontosságú.
Az „Agóra Veszprém” című projekt keretében 2015-ben az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás segítségével mára egy gyönyörű, korszerű, multifunkcionális művelődési központ áll a lakosság szolgálatába, ami egy új színes pontja a város kulturális életének.
Az Agóra Veszprém városközponti működésén kívül két városrész fiókintézményét működteti, ezek a Gyulafirátóti Művelődési Ház és a Kádártai Közösségi ház.
Az Agóra épületében egy 290 főt befogadó, korszerű, klimatizált, professzionális fény és hangtechnikával ellátott színházterem várja az érdeklődőket. Az épület teljes egészében akadálymentesített így a mozgásukban korlátozott és idősebb korosztály is kényelmesen tudja látogatni a foglalkozásokat és az előadásokat. A szintek között lift is áll a vendégek rendelkezésére.

Az épületben több mint 70 klub egyesület,- kör, csoport működik az intézményhez kötődően és támogatásával. Az intézmény széles teret ad a civil kezdeményezéseknek, segíti a civil közösségek munkáját és a lakosság legkülönfélébb rétegeit, korosztályait érdeklő tevékenységet folytat.
A társadalom-, a természettudományi, a művészet ismeretterjesztésen kívül egyre több komplex programot valósít meg.
A művészeti nevelés terén is figyelemreméltó szisztematikus munkát fejt ki.

Megújult termeink kialakítása kiválóan alkalmas az évente átlagosan 30 különféle képző-, ipar-, nép és fotóművészeti kiállítás megrendezésére. Kitűnő természetes és mesterséges fényhatás, valamint korszerű kiállító eszközök biztosítják az érdeklődők kényelmes tárlat-látogatását.

Az intézményben kialakított különféle befogadó méretű és felszereltségű közösségi termeink igény szerint berendezhetők és technikával elláthatók, így kiválóan alkalmasak koncertek, előadások, összejövetelek, tanácskozások, klubfoglalkozások, sport és tánccsoportok, gyermek- és családi rendezvények, sajtótájékoztatók, tanfolyamok, bálok, kiállítások, vásárok és egyéb kisebb és nagyobb rendezvények lebonyolítására. 

Agóra Veszprém - kiállítás

Nagyobb létszám esetében termeink könnyedén egybenyithatók illetve elválaszthatók.

Agóra Veszprém - előcsarnok

Az Agóra épülete egy egységes, színes design alapján készült mely végigvonul az épület külső és belső terein és amit harmonikusan egészíti ki modern berendezése. Ezt a harmóniát tükrözi a helyiség előtereinek, a földszinti és az emeleti előcsarnoknak bútorzata, melyek a korszerű kávézóval együtt vendégeink kényelmes várakozásáról, pihenéséről gondoskodik.

Veszprém a különböző művészeti ágak területén elismert alkotó – és előadó közösségekkel illetve kiemelt művészeti együttesekkel rendelkezik. Közülük a Bakony Fotóklub, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes a Kis Bakony Táncegyüttes, Veszprém Senior Táncegyüttes, melyeknek próba- és előadási lehetőséget is intézményünk biztosít.

Az Agóra nagy hangsúly fektet a magyar népzene népszerűsítésére a különböző tájegységek zenei kultúrájának bemutatására. Évente több rangos folklór program kerül megrendezésre, amiket rendszeresen táncházzal egészítünk ki.

Nyaranta számos szabadtéri rendezvénnyel kedveskedünk a város lakóinak és az idelátogató turistáknak.
Szabadtéri rendezvényeink közül népszerűek, mindig nagy érdeklődésre tartanak számot az elsősorban szórakoztató műfajokat felvonultató programjaink.
A nyár első napjaiban kerül megrendezésre a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen az első „Családi Nap” ami közel ezer ember szórakozásáról gondoskodik. A kamarazenére szakosodott „Zenélő Udvar a Dubniczay palota udvarán” három esti előadása mindig nagy érdeklődés követi.
Európa és a nagyvilág zenéit, tánchagyományait mutatja be július utolsó napjaiban az ingyenesen látogatható „Világjava Estek az Óváros téren „ koncert-sorozatunk, ami a kellemes nyári esték kitűnő szórakozási lehetősége.
Különböző országok népzenei világába nyújt betekintést hagyományosan augusztusban megrendezésre kerülő „Nemzetközi Folklórestek az Óváros téren” című rendezvényünk.
A nyár utolsó napjaiban a lakótelepen lakók számára rendezzük a „Gyere a parkba! – nyárbúcsúztató esték” című több napos programunkat, ahol gyerekek és felnőttek is egyaránt megtalálják a kellemes nyári napok szórakozási lehetőségét.
A nyár zárásaként a családokat invitáljuk utolsó nyári programunkra a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínre ahol a második „Családi Nap” játékai, játszóházai szórakozási lehetőségei gyermek és felnőtt programjai várják a látogatókat.

Kérdése, észrevétele van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!