Agóra Veszprém

Az intézmény bemutatása

AGÓRA Veszprém Kulturális Központ
8200 Veszprém, Táborállás park 1.

Telefon: +36 88/429-111, +36 88/429-693
Mobil:+36 20 9924-753; +36 20 9924-852

Központi e-mail cím: info@agoraveszprem.hu
Web: www.agoraveszprem.hu
Facebook: Agóra Facebook

 

 

 

„István, Gizella ősi vártán, mögöttük völgyhíd: kőszivárvány. Bakony szeléből – álmodni se mernéd – arany harangszó hímez, misekelmét. Itt a domb a völgybe, völgy a dombra, kis utcák szöknek kővadonba. Tágas terek sikátorok felett, földszintbe fúl hegymászó emelet. Fűzsuttogás a locska Séden.” – Kemény Géza: Veszprémi anziksz.

 

Veszprém a Dunántúl közepén a Bakony és a Balaton-felvidék találkozásánál fekvő festői szépségű, dimbes-dombos történelmi város. Az ezeréves város barátságos és kisvárosias hangulata méltán tükröződik kulturális életében.

Az Agóra Veszprém szerepe ennek a 60 000 főt számláló helységnek és környékének kulturális programokkal való ellátásában és a közművelődésében, kiemelkedő fontosságú.
Az „Agóra Veszprém” című projekt keretében 2015-ben az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás segítségével mára egy gyönyörű, korszerű, multifunkcionális művelődési központ áll a lakosság szolgálatába, ami egy új színes pontja a város kulturális életének.
Az Agóra Veszprém városközponti működésén kívül két városrész fiókintézményét működteti, ezek a Gyulafirátóti Művelődési Ház és a Kádártai Közösségi ház.
Az Agóra épületében egy 290 főt befogadó, korszerű, klimatizált, professzionális fény és hangtechnikával ellátott színházterem várja az érdeklődőket. Az épület teljes egészében akadálymentesített így a mozgásukban korlátozott és idősebb korosztály is kényelmesen tudja látogatni a foglalkozásokat és az előadásokat. A szintek között lift is áll a vendégek rendelkezésére.

Az épületben több mint 70 klub egyesület,- kör, csoport működik az intézményhez kötődően és támogatásával. Az intézmény széles teret ad a civil kezdeményezéseknek, segíti a civil közösségek munkáját és a lakosság legkülönfélébb rétegeit, korosztályait érdeklő tevékenységet folytat.
A társadalom-, a természettudományi, a művészet ismeretterjesztésen kívül egyre több komplex programot valósít meg.
A művészeti nevelés terén is figyelemreméltó szisztematikus munkát fejt ki.

Megújult termeink kialakítása kiválóan alkalmas az évente átlagosan 30 különféle képző-, ipar-, nép és fotóművészeti kiállítás megrendezésére. Kitűnő természetes és mesterséges fényhatás, valamint korszerű kiállító eszközök biztosítják az érdeklődők kényelmes tárlat-látogatását.

Az intézményben kialakított különféle befogadó méretű és felszereltségű közösségi termeink igény szerint berendezhetők és technikával elláthatók, így kiválóan alkalmasak koncertek, előadások, összejövetelek, tanácskozások, klubfoglalkozások, sport és tánccsoportok, gyermek- és családi rendezvények, sajtótájékoztatók, tanfolyamok, bálok, kiállítások, vásárok és egyéb kisebb és nagyobb rendezvények lebonyolítására. 

Nagyobb létszám esetében termeink könnyedén egybenyithatók illetve elválaszthatók.

Az Agóra épülete egy egységes, színes design alapján készült mely végigvonul az épület külső és belső terein és amit harmonikusan egészíti ki modern berendezése. Ezt a harmóniát tükrözi a helyiség előtereinek, a földszinti és az emeleti előcsarnoknak bútorzata, melyek a korszerű kávézóval együtt vendégeink kényelmes várakozásáról, pihenéséről gondoskodik.

Veszprém a különböző művészeti ágak területén elismert alkotó – és előadó közösségekkel illetve kiemelt művészeti együttesekkel rendelkezik. Közülük a Bakony Fotóklub, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes a Kis Bakony Táncegyüttes, Veszprém Senior Táncegyüttes, melyeknek próba- és előadási lehetőséget is intézményünk biztosít.

Az Agóra nagy hangsúly fektet a magyar népzene népszerűsítésére a különböző tájegységek zenei kultúrájának bemutatására. Évente több rangos folklór program kerül megrendezésre, amiket rendszeresen táncházzal egészítünk ki.

Nyaranta számos szabadtéri rendezvénnyel kedveskedünk a város lakóinak és az idelátogató turistáknak.
Szabadtéri rendezvényeink közül népszerűek, mindig nagy érdeklődésre tartanak számot az elsősorban szórakoztató műfajokat felvonultató programjaink.
A nyár első napjaiban kerül megrendezésre a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen az első „Családi Nap” ami közel ezer ember szórakozásáról gondoskodik. A kamarazenére szakosodott „Zenélő Udvar a Dubniczay palota udvarán” három esti előadása mindig nagy érdeklődés követi.
Európa és a nagyvilág zenéit, tánchagyományait mutatja be július utolsó napjaiban az ingyenesen látogatható „Világjava Estek az Óváros téren „ koncert-sorozatunk, ami a kellemes nyári esték kitűnő szórakozási lehetősége.
Különböző országok népzenei világába nyújt betekintést hagyományosan augusztusban megrendezésre kerülő „Nemzetközi Folklórestek az Óváros téren” című rendezvényünk.
A nyár utolsó napjaiban a lakótelepen lakók számára rendezzük a „Gyere a parkba! – nyárbúcsúztató esték” című több napos programunkat, ahol gyerekek és felnőttek is egyaránt megtalálják a kellemes nyári napok szórakozási lehetőségét.
A nyár zárásaként a családokat invitáljuk utolsó nyári programunkra a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínre ahol a második „Családi Nap” játékai, játszóházai szórakozási lehetőségei gyermek és felnőtt programjai várják a látogatókat.

Kérdése, észrevétele van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kérjük adja a hozzájárulását.

4 + 5 =

Megszakítás