Országos Rajzfilmünnep – online vetítés

2020-11-15 10:00 - 14:00

Ebben az évben online szervezzük meg a Rajzfilmünnepet, a programok az Agóra Veszprém saját Youtube csatornáján lesznek láthatóak, melyet a honlapunkon és Facebook-oldalunkon találnak az érdeklődők. A rajzfilmeket a megadott időpontokban lehet megtekinteni.A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg,www.nka.hu

Az elérési link itt lesz látható: https://www.youtube.com/channel/UCOfFgK8ikAQSOKGqWYeZ1hg

Egy év Hoppifalván
(magyar animációs film, 71 perc, 2017)
R.: Rófusz Ferenc
Forgatókönyvíró: Gimesi Dóra
A Hoppik színes, vidám, manószerű lények, akik egy varázslatos völgyben élnek, és az ő dolguk az, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a világban. Hoppifalván egész évben nagy a sürgés-forgás: húsvétkor tojást festenek, karnevál idején táncokat tanulnak, farsang alkalmával jelmezeket készítenek, karácsonykor díszeket gyártanak és ajándékokat csomagolnak. Minden ország minden fontos ünnepéről a Hoppik gondoskodnak, így kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és a szokásaikat is megismerhetik a gyerekek.

– Egy kupac kufli
(magyar családi animációs film, 71 perc, 2017)
R.: Jurik Kristóf, Pálfi Szabolcs, M. Tóth Géza
Mesélő: Scherer Péter
A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. Zödön a legzöldebb. Pofánka a legpirosabb. Titusz a legsárgább. Hilda a leglilább. Valér a legkékebb. Bélabá a legbarnább. Fityirc meg a legszürkébb. Van köztük bátor és félénk, ráérős és hirtelen természetű, sokbeszédű és hallgatag, okos és… Na, szóval mindegyikük más és más, akárcsak a gyerekek. A hol humorosan különös, hol pedig különösen humoros történetek a kisebbeknek, a nagyobbaknak, sőt a legnagyobbaknak is jó szórakozást ígérnek!

– Mi újság, kuflik?
(magyar animációs film, 77 perc, 2019)
R.: Jurik Kristóf, M. Tóth Géza
Mesélő: Scherer Péter
A kuflik leginkább azt szeretik, ha nem történik velük semmi, és csak naphosszat heverészhetnek, beszélgethetnek, szemlélődhetnek a kupacuk tetején. De többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik. Kalandjaik során találkozunk a többi rétlakóval is, akik szintén nagyon különleges lények. Az új filmben megismerhetjük például Doktor Furcsát, a zsibbadások és bizsergések szakértőjét, Kleofárdot, a Manótevét, a földalatti birodalom idegenvezetőjét, a bogaras bogarat, Csocsótányt, vagy Sámlit, azaz a Máshogyoszkópot, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

A programok korhatár nélkül megtekinthetőek.

Megszakítás