Pécsi Balett: Piroska és a farkas

2023-04-23 15:00 - 16:00

 

 

Az előadásra minden jegy elfogyott!
Pécsi Balett: Piroska és a farkas mesebalett egy részben

2020-ban Piroska és a farkas történetét adaptálta táncszínpadra a Pécsi Balett, Molnár Zsolt, a társulat kimagasló tehetségű táncművészének koreográfiájában. Az ifjú koreográfus alkotótársa és segítője a mesebalett rendezőjeként Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész. Sok éves szakmai tapasztalata és tudása a garancia a produkció professzionális megvalósítására.
A Pécsi Balett táncművészei kiemelkedő tánctudásuk mellett egyedi karakteralakítási képességgel rendelkeznek, így méltó módon képesek a táncművészet népszerűsítésére, az ifjúság színházi nevelésére, a tánc speciális, mindenki által érthető nyelvén.
„A mi mesénk egy balett-teremben kezdődik. Piroska társaival egy új táncelőadás bemutatójára készül. A próbateremben, gyakorlás közben kapja a hírt, hogy nagyanyja megbetegedett, és azonnal vinni kell neki valami ennivalót. Legjobb barátja felajánlja, hogy szívesen elkíséri, így együtt indulnak el Piroska édesanyjához. Az anyuka átadja nekik az ennivalóval telepakolt kosarat és kéri a fiatalokat, hogy igyekezzenek. A nagymama házához az erdőn keresztül vezet az út. Két kedves szelíd kis állat csatlakozik a fiatalokhoz útközben. Piroska megörül az új barátoknak és megfeledkezik a kosárról. Mikor visszaszalad érte, egy öreg bácsival találkozik, aki kíváncsi, mi van a kosárban és hova tart Piroska. Szegény kislány nem tudja, hogy az öreg bácsi valójában egy álruhás farkas. A történet folytatását biztos ismeritek. Ugyan a mi előadásunkban kicsit másképp bűnhődik a farkas, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó!
Sok humorral és meglepetéssel meséljük el nektek Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén. Gyertek, szeretettel várunk benneteket!”

🐺Ízelítő az előadásból: https://youtu.be/8qJZqot_Gs4

Alkotók:
Zeneszerző, zenei szerkesztő: Riederauer Richárd
Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Koreográfus: Molnár Zsolt, Harangozó-díjas táncművész
Rendező: Uhrik Teodóra, Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész

Piroska:                      Frank Edina
Farkas:                       Varga Máté
Nagymama:               Rónaki Nina
Vadász:                      Tuboly Szilárd
Anyuka:                     Reetta Riikonen
Piroska barátja:        Balogh Csongor
Béka:                          José Blasco Pastor
Szitakötő:                   Horváth Réka Annamária
Balettmester:             Molnár Zsolt
Fa:                              Szendrői Bence
Balett-táncos:           Karin Iwata

 

A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Az előadás megtekintését 4 éves kor felett ajánljuk.
Időtartama: 50 perc

Jegyek 3900 Ft-os áron válthatók az Agóra jegypénztárában és online: https://agoraveszprem.hu/termek/piroska-es-a-farkas-2023-04-23-15-ora/
Megszakítás