Programnaptár

Mutassa a szűrőket

Kategóriák

Helyszínek

Napok

Szűrőket vissza
< 2020 >
augusztus 31 - szeptember 06
 • 31
  2020-08-31

  Filmek a falakon - Családból is megárt a sok

  20:00 -21:40
  2020-08-31

  Filmek a falakon – Családból is megárt a sok
  Helyszín: Veszprém, Stromfeld u. 5/D lakóház meletti tér
  Szinkronizált, francia vígjáték, 100′ 2019

  R.: Fabrice Bracq
  Sz.: Thierry Lhermitte, Michèle Laroque

  Marilou és Philippe végre elérte a korkedvezményes nyugdíj időpontját, és már alig várják, hogy kettesben Portugáliába költözzenek. Végre eljöttek a nyugodt, idilli nyugdíjas évek, amikor több idejük lesz magukra. Legalábbis ők így gondolták. Csak eggyel nem számoltak: a minduntalan szívességet és az idejüket kérő családtagjaikkal. A hirtelen időmilliomossá váló nagyszülőknek, egyre furfangosabb kifogásokat kell kitalálniuk, hogy ne mindig hozzájuk forduljanak segítségért. A portugál aranyévek pedig minden telefonhívással és csöngetéssel egyre messzebbre kerülnek. (Vertigo)

  Korhatár: 12 év

  A vetítés díjmentesen látogatható
  (Esőhelyszín: Agóra színházterme)

  Előzetes filmbemutató:

  Tisztelt Látogatók, Kedves Vendégeink!

  A jelenlegi jogszabályok tükrében, a programok csakis felelősségteljes magatartással, a szabályok maximális betartásával valósulhatnak meg.

  Mint szerzvezők csak akkor tudjuk vállalni a felelősséget, ha mindenki felelősséget vállal a házirend betartásáért és saját magáért.

  A helyszínen való részvétellel elfogadja a Filmek a falakon házirendjét!

  Tisztelettel és köszönettel:  Szervezők

  Filmek a falakon házirend:

  • Tilos azon vendégeknek, látogatóknak a részvétele a Filmek a falakon helyszínén, aki a Korona vírus „Covid-19” tüneteit tapasztalja!

  A betegség legjellemzőbb tünetei: szaglás romlás, emésztőrendszeri tünetek, láz, hidegrázás, száraz köhögés, légszomj. Előfordulhat még torokfájás, izomfájdalom orrdugulás, orrfolyás, és fáradékonyság.

  • A mindenkori hatályos jogszabályok és rendeletek betartása kötelező!
  • A szervezők az Önök érdekében a jogszabályokat és rendeleteket szigorúbb intézkedéssel módosíthatják. Az intézkedéseket mindenkinek be kell tartani!
  • A rendezvény helyszínén a szervezők által meghatározott létszámban tartózkodhatnak!
  • Kérjük, hozzon magával szájmaszkot! A maszk viselése nem kötelező, de ajánlott!
  • Ajánlott a rendezvény helyszínén található kézfertőtlenítők használata.
  • Kérjük, ügyeljen a tisztaságra és a személyes higiéniai szabályok betartására.
  • A kihelyezett ülőhelyek helyét kérjük, ne változtassák meg!
  • Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a rendezvény helyszínén!
  • A nézőtéren, épületben dohányozni szigorúan tilos!
  • A színpad előtt és a nézőtér körül lévő kordont tilos megbontani és azon átmenni!
  • Kérjük, készüljön fel az időjárási körülményekre, gondoskodjon ivóvízről és napsütés elleni védelemről!
  • A rendezvény helyszín környezetében található vendéglátóhely nem tartozik a rendezvény helyszínéhez, így a felelősség az azt üzemeltetőké.
  • A szervezők és a biztonsági szolgálat utasításait be kell tartani!

   Szervező: Agóra Veszprém Kulturális Központ

   

 • 01
  2020-09-01
  Nincsenek események
 • 02
  2020-09-02

  Dr. Zacher Gábor előadás

  18:00 -20:00
  2020-09-02
  Traccs! Veszprém legújabb beszélgető-est sorozatának második vendége Dr. Zacher Gábor, akit alighanem senkinek sem kell bemutatni.
  Ő az, aki közvetlen stílusban, mégis kíméletlenül és kendőzetlenül őszintén kimondja gondolatait!
  Az ország kedvenc toxikológusával Mi beszélgetünk, Önök pedig kérdeznek!
  Jegyek online: http://bit.ly/2Rx2DtW
  Jegyek személyesen: Tourinform Veszprém
  Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ
  Cím: 8200 Veszprém, Táborállás Tér 1.
  Kapunyitás: 17:30
  Kezdés: 18:00
  TRACCS! Elismert • Motiváló • Példamutató • Sikeres
  …emberekkel beszélgetünk… mindenről, amiről szeretünk beszélni, és talán arról is, amiről oly nehéz…
  ♻️ Legyünk környezettudatosak és tegyünk együtt a környezetünkért! Elég ha okostelefonján bemutatja jegyét a helyszínen belépéskor!♻️
  ❗️Fontos információk:❗️
  A rendezvényeink nem sajtónyilvánosak, így az ott elhangzottakról kép-, hang- és videofelvétel készítése a szervezők írásbeli hozzájárulása nélkül TILOS! Az előadóink által tett nyilatkozatok megjelentetése (online felületeketen, nyomtatott formában stb.) NEM engedélyezett! A jegy megvásárlásával a látogató hozzájárul, hogy online felületeinken promociós céllal, mint az előadás résztvevőjéről kép-, hang- és videofelvétel készülhet!

  ⚠️AZ ELŐADÁSRA MÁR MEGVÁSÁROLT /04.09./ JEGYEK, TERMÉSZETESEN ÉRVÉNYESEK AZ ÚJ IDŐPONTRA: SZEPTEMBER 02. SZERDA 18:00⚠️

   

 • 03
  2020-09-03
  Nincsenek események
 • 04
  2020-09-04

  Babajelnyelv tanfolyam

  10:00 -11:00
  2020-09-04

  Meghallgatod a kisbabádat, vagy megvárod, míg megtanul beszélni?
  5 hetes babajelnyelv tanfolyam indul az online, otthoni segédlettel az Agórában !

  A babajelelés a kisbaba ösztönös, utánzó készségeire és gesztushasználatára építő, játékosan bevezethető, a szülők és a gyermek közti kommunikációt és a megértést nagyban megkönnyítő módszer, melynek segítségével a még nem beszélő kisbaba higgadtan, sírás nélkül képes kifejezni szükségleteit, gondolatait akár már 8 hónapos korában.
  Csökkenti a meg nem értettség és a félreértések miatti hisztik és a nyűgös viselkedések számát, valamint a gyermek és a szülők közti kapcsolatot harmonikusabbá teszi, kacsolódást erősíti.

  A babajelek játékos körülmények között, mindig a baba érdeklődését figyelembe véve, beszélő környezetben vannak oly módon bevezetve, hogy a kisbaba az egészséges kognitív fejlődéséhez elengedhetetlen érzékszervi mozgásos kísérletező játékából ne legyen kizökkentve, ám mihamarabb magától és örömmel ráérezzen a kezeivel való közlés könnyedségére.

  Bővebben a babajelnyelvről:
  https://www.babajelnyelv.hu/mi-a-babajelnyelv-es-mire-jo/

  Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ
  A tanfolyam indításához minimum 8 fő jelentkezése szükséges.
  Tanfolyam időpontja: 2020.09.04. péntek 10:00-11:00

  Jelentkezni az alábbi honlapom lehetséges:
  https://www.babajelnyelv.hu/babajelnyelv-online-es-offline-tanfolyam-otthoni-segedlettel/
  Fizl Kata: Babajelnyelv-oktató (06-20-328-5331)
  www.babajelnyelv.hu

 • 05
  2020-09-05

  Apáról fiúra – Hagyományőrző családi délután

  15:00 -17:00
  2020-09-05
  „Apáról fiúra” – Hagyományőrző családi délután
  15-16 óráig Kézműves játszóház: gipszfestés, gyöngyfűzés, hűtőmágnes készítés
  16-17 óráig „Elmúlt a nyár, itt az ősz, szőlőt őriz már a csősz”
  A Lóca Együttes gyermekműsora
  Dömötör napján meghosszabbítjuk a juhászok szolgálatát, majd elmegyünk a juhászbálba. Nem mulatunk hosszan, mert másnap vár ránk a szüret. A munka végeztével szüreti felvonulást, majd mulatságot tartunk.
  Az interaktív előadás ismert gyermekdalokra, népdalokra (ezek átdolgozására), mondókákra, játékokra épül. Dalaikat és történeteiket népi és klasszikus hangszerekkel, illetve hangkeltő eszközökkel megszólaltatott élő zenei kísérettel adják elő.
  A délután során a legkisebbek mozgásfejlesztő játékokkal játszhatnak.
  Várjuk azokat a gyerekeket, családokat, akik szeretnének megismerkedni a jeles napok népszokásaival, néphagyományainkkal!
  Helyszín: Agóra Közösségi tér
  A belépés díjtalan.
  A rendezvény a CLLD pályázat TOP-7.1.1-16-H-073-9-01 – „Élmény, közösség, tudás” családi programok az Agórával keretein belül valósul meg.

   

 • 06
  2020-09-06

  TÁNC - "A létezés eufóriája"

  19:00 -22:00
  2020-09-06-2020-09-10
  TÁNC – XXII. ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI KORTÁRS ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ
  A TÁNC Fesztiválja Veszprém független színházának, a PANNON VÁRSZÍNHÁZnak évenkénti rendezvénye. 22 esztendeje a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, Veszprém város kiemelt fesztiválja. Kezdettől foga magához vonzza a társművészeteket, a művészeti ágak egymásra utaltságát és közös felelősségét hangsúlyozza. A színházi tereket kitágítja, utcák, épületek, civil közösségek fogadják be, játsszák és élik meg produkcióit. A VESZPRÉM-BALATON 2023 EKF projekt különleges lehetőséget nyújt a nemzetközi kapcsolatteremtésre. A cél az, hogy 2020-2023-ban Európa kiemelkedő együttesei jelenjenek meg, találjanak hosszú távon otthonra, gyermekek, fiatalok és idősek értsék meg jövőjüket, jelenüket és múltjukat, beszéljék a kortárs művészetek nyelvét és ezen a nemzetközi nyelven válaszokat is fogalmazzanak meg.

   

  Frenák Pál Társulat - Cage /TÁNC

  20:00 -20:50
  2020-09-06
  A CAGE (jel.: ketrec) generációs tünetként mutatja fel az érzelmi bizonytalanság és elfojtások börtönébe szoruló, a hatalomgyakorlás játékterébe önként és tudatlanul besétáló egyén gyengeségét. A re-generáció (vagy talán de-generáció) az anyag újrakeletkezésének gesztusa: az anyag, ami folyamatos mozgásban van, a massza, mely önmagában, mint az atom bomlik, építő vagy bomlasztó – a felhasználás szándékától átlényegítve.
  Az előadásban a kéz a kézben járó beteljesületlenség és széttéphetetlen köteléket építő örök vágyakozás misztériuma áll szemben a nyers állatiasság követelőző erőszakával. Az összezártság hatására alakuló emberi kapcsolatokban a csábító és a behódoló szerepei variálódnak. Az egyedüllét bizonytalan ijedtségébe, vagy egy kialakított viszonyrendszerbe berobbanó Másik időről időre újrarajzolja a vélt és valós viszonyrendszereket.
  Vajon az egyenlőtlen és állandóan változó hatalmi viszonyok hatására alakuló személyiségek vágynak-e még a lázadásra? Képesek-e még a kitörésre? Vajon a test felszabadulhat-e a külső hatalom/rendszerek kényszerei és uniformizációja alól? A tehetetlenségből fakadó fojtogató néma sikoly nem fordul-e fulladásba?
  Minden látszati valóság mögött megbújik egy másodlagos valóság, a világok részleges fedésben, részletekben, darabokban válik megismerhetővé, így a jelen kor kifejezési módjainak oly megfelelő Gilles Deleuze-i fragmentszerű építkezés logikáját adaptálják a Radikal Dance művészei, akik előadásukban hatálytalanítják a kezdetek és végek fogalmait és az örökös nyitottságot szem előtt tartva tagadják a hierarchikus szerveződés racionalitását. A díszletet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt hallgatóiból formálódott Paradigma Ariadné építészeti iroda tervezte ketrec-szerkezet adja, mely látszólagos egyszerűségéből kibomló metamorfózisokon át vezetve követi az előadás érzetvilágának változásait. A zenei kulisszát kortárs zeneszerző fűzi elektroakusztikus hangszövettel egységes szerkezetbe ikonikus zenei idézeteket, filmzenéket beidézve a közönség köz-tudatába kapcsolódva, újra meg újra a tudatalattiba hatolva. A zenei asszociációk gazdag tárházát kínáló előadás zeneisége is a lázadás és szabadságvágy tematikájára alapozódik, pulzatív ritmikába olvasztva a huszadik század ismerős „himnuszai”-t. A Radikal egy újfajta zenei megfogalmazás, a meglévő zenei anyagok újradolgozásával alkotott jelenkori zeneiség, a fotókollázsokhoz hasonló újra-alkotás gesztusát valósítja meg.
  Előadók: Esterházy Fanni, Anibaldos Santos, Eoin MacDonncha, Maurer Milán
  Díszlet: Paradigma Ariadné, Smiló László
  Zene: MOME hallgatói csoportja – Gryllus Ábris
  Fény: Marton János
  Hang: Hajas Attila
  Filozófiai konzultáns: Horváth Nóra (filozófus, adjunktus – Széchenyi István Egyetem)
  Koncepció: FrenÁK
  Koreográfia: Frenák Pál és a Radikal – Új generációs degenerációk
  A Trafó House, a Compagnie Pál Frenák, a Radikal– Új generációs degenerációk és a Pannon Várszínház közös produkciója.
  Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma
  Az előadás időtartama: 50 perc

   

Agóra jegypénztár nyitva tartása:

hétfő: 14.00-18.00 óráig, 

kedd-péntek: 11.00-16.00 óráig, 

illetve az előadások előtt egy órával.

Telefon: +3688 429-111
jegypenztar@agoraveszprem.hu