Programnaptár

Mutassa a szűrőket

Kategóriák

Helyszínek

Napok

Szűrőket vissza
< 2020 >
Szeptember
H.
K.
Sze.
Cs.
P.
Szo.
V.
augusztus
1
2
 • Dr. Zacher Gábor előadás
  18:00 -20:00
  2020-09-02

  Traccs! Veszprém legújabb beszélgető-est sorozatának második vendége Dr. Zacher Gábor, akit alighanem senkinek sem kell bemutatni.
  Ő az, aki közvetlen stílusban, mégis kíméletlenül és kendőzetlenül őszintén kimondja gondolatait!
  Az ország kedvenc toxikológusával Mi beszélgetünk, Önök pedig kérdeznek!
  Jegyek online: http://bit.ly/2Rx2DtW
  Jegyek személyesen: Tourinform Veszprém
  Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ
  Cím: 8200 Veszprém, Táborállás Tér 1.
  Kapunyitás: 17:30
  Kezdés: 18:00
  TRACCS! Elismert • Motiváló • Példamutató • Sikeres
  …emberekkel beszélgetünk… mindenről, amiről szeretünk beszélni, és talán arról is, amiről oly nehéz…
  ♻️ Legyünk környezettudatosak és tegyünk együtt a környezetünkért! Elég ha okostelefonján bemutatja jegyét a helyszínen belépéskor!♻️
  ❗️Fontos információk:❗️
  A rendezvényeink nem sajtónyilvánosak, így az ott elhangzottakról kép-, hang- és videofelvétel készítése a szervezők írásbeli hozzájárulása nélkül TILOS! Az előadóink által tett nyilatkozatok megjelentetése (online felületeketen, nyomtatott formában stb.) NEM engedélyezett! A jegy megvásárlásával a látogató hozzájárul, hogy online felületeinken promociós céllal, mint az előadás résztvevőjéről kép-, hang- és videofelvétel készülhet!

  ⚠️AZ ELŐADÁSRA MÁR MEGVÁSÁROLT /04.09./ JEGYEK, TERMÉSZETESEN ÉRVÉNYESEK AZ ÚJ IDŐPONTRA: SZEPTEMBER 02. SZERDA 18:00⚠️

   

3
4
 • Babajelnyelv tanfolyam
  10:00 -11:00
  2020-09-04

  Meghallgatod a kisbabádat, vagy megvárod, míg megtanul beszélni?
  5 hetes babajelnyelv tanfolyam indul az online, otthoni segédlettel az Agórában !

  A babajelelés a kisbaba ösztönös, utánzó készségeire és gesztushasználatára építő, játékosan bevezethető, a szülők és a gyermek közti kommunikációt és a megértést nagyban megkönnyítő módszer, melynek segítségével a még nem beszélő kisbaba higgadtan, sírás nélkül képes kifejezni szükségleteit, gondolatait akár már 8 hónapos korában.
  Csökkenti a meg nem értettség és a félreértések miatti hisztik és a nyűgös viselkedések számát, valamint a gyermek és a szülők közti kapcsolatot harmonikusabbá teszi, kacsolódást erősíti.

  A babajelek játékos körülmények között, mindig a baba érdeklődését figyelembe véve, beszélő környezetben vannak oly módon bevezetve, hogy a kisbaba az egészséges kognitív fejlődéséhez elengedhetetlen érzékszervi mozgásos kísérletező játékából ne legyen kizökkentve, ám mihamarabb magától és örömmel ráérezzen a kezeivel való közlés könnyedségére.

  Bővebben a babajelnyelvről:
  https://www.babajelnyelv.hu/mi-a-babajelnyelv-es-mire-jo/

  Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ
  A tanfolyam indításához minimum 8 fő jelentkezése szükséges.
  Tanfolyam időpontja: 2020.09.04. péntek 10:00-11:00

  Jelentkezni az alábbi honlapom lehetséges:
  https://www.babajelnyelv.hu/babajelnyelv-online-es-offline-tanfolyam-otthoni-segedlettel/
  Fizl Kata: Babajelnyelv-oktató (06-20-328-5331)
  www.babajelnyelv.hu

5
 • Apáról fiúra – Hagyományőrző családi délután
  15:00 -17:00
  2020-09-05

  „Apáról fiúra” – Hagyományőrző családi délután
  15-16 óráig Kézműves játszóház: gipszfestés, gyöngyfűzés, hűtőmágnes készítés
  16-17 óráig „Elmúlt a nyár, itt az ősz, szőlőt őriz már a csősz”
  A Lóca Együttes gyermekműsora
  Dömötör napján meghosszabbítjuk a juhászok szolgálatát, majd elmegyünk a juhászbálba. Nem mulatunk hosszan, mert másnap vár ránk a szüret. A munka végeztével szüreti felvonulást, majd mulatságot tartunk.
  Az interaktív előadás ismert gyermekdalokra, népdalokra (ezek átdolgozására), mondókákra, játékokra épül. Dalaikat és történeteiket népi és klasszikus hangszerekkel, illetve hangkeltő eszközökkel megszólaltatott élő zenei kísérettel adják elő.
  A délután során a legkisebbek mozgásfejlesztő játékokkal játszhatnak.
  Várjuk azokat a gyerekeket, családokat, akik szeretnének megismerkedni a jeles napok népszokásaival, néphagyományainkkal!
  Helyszín: Agóra Közösségi tér
  A belépés díjtalan.
  A rendezvény a CLLD pályázat TOP-7.1.1-16-H-073-9-01 – „Élmény, közösség, tudás” családi programok az Agórával keretein belül valósul meg.

   

6
 • TÁNC – “A létezés eufóriája”
  19:00 -22:00
  2020-09-06-2020-09-10

  TÁNC – XXII. ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI KORTÁRS ÖSSZMŰVÉSZETI TALÁLKOZÓ
  A TÁNC Fesztiválja Veszprém független színházának, a PANNON VÁRSZÍNHÁZnak évenkénti rendezvénye. 22 esztendeje a magyar kortárs táncművészet versenyszerű találkozója, Veszprém város kiemelt fesztiválja. Kezdettől foga magához vonzza a társművészeteket, a művészeti ágak egymásra utaltságát és közös felelősségét hangsúlyozza. A színházi tereket kitágítja, utcák, épületek, civil közösségek fogadják be, játsszák és élik meg produkcióit. A VESZPRÉM-BALATON 2023 EKF projekt különleges lehetőséget nyújt a nemzetközi kapcsolatteremtésre. A cél az, hogy 2020-2023-ban Európa kiemelkedő együttesei jelenjenek meg, találjanak hosszú távon otthonra, gyermekek, fiatalok és idősek értsék meg jövőjüket, jelenüket és múltjukat, beszéljék a kortárs művészetek nyelvét és ezen a nemzetközi nyelven válaszokat is fogalmazzanak meg.

   

 • Frenák Pál Társulat – Cage /TÁNC
  20:00 -20:50
  2020-09-06

  A CAGE (jel.: ketrec) generációs tünetként mutatja fel az érzelmi bizonytalanság és elfojtások börtönébe szoruló, a hatalomgyakorlás játékterébe önként és tudatlanul besétáló egyén gyengeségét. A re-generáció (vagy talán de-generáció) az anyag újrakeletkezésének gesztusa: az anyag, ami folyamatos mozgásban van, a massza, mely önmagában, mint az atom bomlik, építő vagy bomlasztó – a felhasználás szándékától átlényegítve.
  Az előadásban a kéz a kézben járó beteljesületlenség és széttéphetetlen köteléket építő örök vágyakozás misztériuma áll szemben a nyers állatiasság követelőző erőszakával. Az összezártság hatására alakuló emberi kapcsolatokban a csábító és a behódoló szerepei variálódnak. Az egyedüllét bizonytalan ijedtségébe, vagy egy kialakított viszonyrendszerbe berobbanó Másik időről időre újrarajzolja a vélt és valós viszonyrendszereket.
  Vajon az egyenlőtlen és állandóan változó hatalmi viszonyok hatására alakuló személyiségek vágynak-e még a lázadásra? Képesek-e még a kitörésre? Vajon a test felszabadulhat-e a külső hatalom/rendszerek kényszerei és uniformizációja alól? A tehetetlenségből fakadó fojtogató néma sikoly nem fordul-e fulladásba?
  Minden látszati valóság mögött megbújik egy másodlagos valóság, a világok részleges fedésben, részletekben, darabokban válik megismerhetővé, így a jelen kor kifejezési módjainak oly megfelelő Gilles Deleuze-i fragmentszerű építkezés logikáját adaptálják a Radikal Dance művészei, akik előadásukban hatálytalanítják a kezdetek és végek fogalmait és az örökös nyitottságot szem előtt tartva tagadják a hierarchikus szerveződés racionalitását. A díszletet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem volt hallgatóiból formálódott Paradigma Ariadné építészeti iroda tervezte ketrec-szerkezet adja, mely látszólagos egyszerűségéből kibomló metamorfózisokon át vezetve követi az előadás érzetvilágának változásait. A zenei kulisszát kortárs zeneszerző fűzi elektroakusztikus hangszövettel egységes szerkezetbe ikonikus zenei idézeteket, filmzenéket beidézve a közönség köz-tudatába kapcsolódva, újra meg újra a tudatalattiba hatolva. A zenei asszociációk gazdag tárházát kínáló előadás zeneisége is a lázadás és szabadságvágy tematikájára alapozódik, pulzatív ritmikába olvasztva a huszadik század ismerős „himnuszai”-t. A Radikal egy újfajta zenei megfogalmazás, a meglévő zenei anyagok újradolgozásával alkotott jelenkori zeneiség, a fotókollázsokhoz hasonló újra-alkotás gesztusát valósítja meg.
  Előadók: Esterházy Fanni, Anibaldos Santos, Eoin MacDonncha, Maurer Milán
  Díszlet: Paradigma Ariadné, Smiló László
  Zene: MOME hallgatói csoportja – Gryllus Ábris
  Fény: Marton János
  Hang: Hajas Attila
  Filozófiai konzultáns: Horváth Nóra (filozófus, adjunktus – Széchenyi István Egyetem)
  Koncepció: FrenÁK
  Koreográfia: Frenák Pál és a Radikal – Új generációs degenerációk
  A Trafó House, a Compagnie Pál Frenák, a Radikal– Új generációs degenerációk és a Pannon Várszínház közös produkciója.
  Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma
  Az előadás időtartama: 50 perc

   

7
 • Eszperantó tanfolyam
  17:00 -19:15
  2020-09-07

  Szeptemberben 60 órás eszperantó tanfolyam indul kezdőknek az Agórában
  A képzés időpontja:
  hétfő és csütörtök 17.00-19.15 óráig
  Óradíja: 500 Ft.

  Érdeklődni lehet:
  kovacs.jozsef@agoraveszprem.hu, valamint a 88/429-111-es telefonszámon.

 • Közép-Európa Táncszínház – Recortes /TÁNC
  22:00 -22:55
  2020-09-07

  A Recortes látásmódja nem engedi, hogy vágyainkon túlmutatva, saját érzelmeinket közvetítsék szavaink, tekintetünk. Mint mikor újságot olvasol és kivágod belőle a cikkeket, amik a kedvenc íródtól származnak. Élmények, tapasztalatok, olyan darabkák, amik emberi kapcsolatokról árulkodnak, főleg a szeretetről, a barátságról és az empátiáról. (Nincs empátia, a világ antipatikus lett, elvesztettük a kommunikáció képességét, számokká váltunk.) Barátok, család, szerelem, ismeretlenekkel való találkozás, a legegyszerűbb dolgok.
  Hogyan viszonyulunk egymáshoz? Hogyan szeretjük vagy utasítjuk el a másikat? Hogyan reagálunk? Miképp okozunk a másiknak fájdalmat, amikor nem akarunk vagy épp amikor akarunk, ha már egy rosszalló tekintet is meg tudja változtatni valaki napját? Minden magunk mögött hagyott élmény egy következőt táplál és csak rajtunk múlik miként épül fel.
  Két ember, egymástól távol, nem beszélnek egymással. Két ember, közel egymáshoz, nem néznek egymásra. Amikor megtalálják a közös hangot, még akkor sem néznek egymásra, csak egymás után. Nem kell mondaniuk semmit, a test beszél helyettük, a legalapvetőbb kapcsolódás. Másokhoz, magunkhoz, a kifejezéseinkhez, mindenhez. Minden rezdülésünk: egy nyitott könyv lapjai.
  Néha elfelejtjük, hogy élvezzük is a táncot, hogy alkottunk valamit, hogy szeretjük. Próbálunk elmondani, viszonozni valamit, ehelyett gépekké válunk. Pedig ha együttműködünk, nagyszerűek vagyunk, erre emlékeztessük magunkat. És ne feledjük a narancsokat!
  Előadók: Barna Krisztián, Bozsányi Liliána, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Horváth Adrienn, Joó
  Renáta, Mádi László, Ungi Krisztián
  Fény: Fogarasi Zoltán
  Jelmez: Szűcs Edit
  Öltöztető: Deák Orsolya
  Asszisztens: Eduardo Zúñiga
  Koreográfus: Gustavo Ramirez Sansano
  Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, NKA, Budapest Főváros Önkormányzata, Erzsébetváros, Közép-Európa Táncszínház Alapítvány, Nemzeti Táncszínház

  Az előadás időtartama: 50-55 perc

  Kevesebb jelenjen meg

   

8
 • Olasz nyelvtanfolyam kezdőknek
  17:00 -19:15
  2020-09-08

  Szeptemberben 60 órás olasz nyelvtanfolyam
  indul kezdőknek az Agórában.

  A képzés időpontja:
  kedd, péntek 17.00-19.15 óráig
  Óradíja: 500 Ft.

  Érdeklődni lehet:
  kovacs.jozsef@agoraveszprem.hu, valamint a 88/429-111-es telefonszámon.

 • Gangaray Dance Company – Luna (IZP) /TÁNC
  20:00 -20:50
  2020-09-08

  (Imre Zoltán Program)
  A LUNA című előadásnak célja, hogy minőségben reprezentálja a valós és létfontosságú eszközt, a tánc kifejező erejét. Az est folyamán a néző betekintést nyerhet egy olyan fizikai állapotba, ahol a gravitáció elképesztő erejével játszadozva, annak tereit ferdítve, különböző energiákkal dolgozva hozz létre egy egységet. Az, ami belül (bennünk) történik, sosem tud maradéktalanul azonos lenni azzal, ami „kívül” – velünk történik aktivitásunk, cselekedeteink során. Bár a világban való minden jelenlétünk szerepszerűként működik, elgondolkodtató jelentőséggel bír. Kik is vagyunk voltaképpen, ha „szerepeinkkel” nem vagyunk azonosak? Van valami tehát, ami nem oldódik belőlünk a világban, nem tud „külsővé” lenni, bármennyire is szeretnénk olykor-olykor. De létezik-e ez a mindannyiunkban feltételezhető „én-mag”, ha nem igazán objektiválható, nem kaphat kifejezést? Nos, ennek a sajátos kettősségnek, létezésünk mélyrétegében fellelhető törésvonalnak kíván a darab művészi formát adni, nonverbális kifejezést. Maday Tímea Kinga Magyarországon páratlanul kimagasló szakmai múltjában, olyan tapasztalatra tett szert a nemzetközi szféra kimagasló művészeivel együtt dolgozva, amely által olyan eszközhöz nyúl, ahol a tiszta mozgáskultúrát használva jeleníti meg gondolatait. Olyan világhírű együttesekkel és alkotókkal dolgozott, mint Rosas, Anne Teresa de Keersmaeker, Cirque du Soleil, Hofesh Shechter, Anouk van Dijk, David Hernandez és Falk Richter, amely egyértelműen a sokszínűségre ad okot.
  Táncművészek: Bali Boglárka, Baumgartner Krisztina, Gaál Júlia, Horváth Zita, Mangi Kornélia, Nyeste Adrienn, Varsányi Szonja Zoé
  Konzulens: Hámor József
  Zene: Montázs
  Fény: Vajda Máté
  Jelmeztervező: Maday Tímea Kinga
  Koreográfus-rendező: Maday Tímea Kinga

   

9
 • Duda Éva Társulat – Mirror
  20:00 -20:40
  2020-09-09

  Duda Éva Társulat – Mirror

  MIRROR

  A Duda Éva Társulat 10. jubileumi évfordulójára készült produkciót a XX. Budapest Táncfesztivál keretében mutatta be az együttes 2020 márciusában. A tíz év emblematikus momentumaira visszatekintő MIRROR című előadás korábbi művek anyagainak átdolgozásából és újrafogalmazásából született egy lendületes, fiatal csapattal.

  A MIRROR a Társulat műfajilag egyik legtisztább produkciója, kiváló táncosokkal, akik képességeik legjavát állítják csatarendbe. A színpad akár egy küzdőtér, ahol mindenkinek ki kell vívnia a közösségen belüli szerepét. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, lendületes és akrobatikus mozgáselemekkel, Duda Éva sajátos alkotói stílusjegyeivel, mely minden pillanatban érvényesül. Erővel teli, agilis figurák suhannak a térben, rendkívüli energiákat felszabadítva, egyik pillanatban a levegőben repülve, míg a következőben már a földön gurulva, magukat saját teljesítőképességük határán átlökve egy izgatott, hajszolt légkörben. A törtető csapat tagjai a rivális dominciaharcot követően egymást támogatva lelnek nyugalomra, míg legvégül élvezetet találnak egymásban. Szélsőséges érzetek követik egymást, a legnyersebb energiáktól egészen a plasztikus erotikáig az élettel teli porondon.

  Duda Éva főként korai művei a fizikalitáson, a dinamikán és nagy mennyiségű energiák felszabadításán alapulnak. A MIRROR ezekhez a szempontokhoz tér vissza, felébresztve az alkotóban rejlő kivételes lendületességet, kiegészülve az elmúlt 10 év tapasztalataival, lehengerlő táncosok előadásában, összességében a társulat legautentikusabb Duda Éva alkotását hozva létre.

  Táncosok: Bacsó Gabriella, Csuzi Márton, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov
  Gábor, Lukács Levente, Temesvári Zsófia, Vitárius Orsolya

  Zene: Kunert Péter, Gryllus Ábris, Astor Piazzola (montázs)
  Zenei szerkesztő: Kovács Jeromos
  Fénytervező: Pető József
  Koreográfus-asszisztens: Csák Beatrix
  Produkciós vezető: Huszár Ágnes
  Vendég koreográfusok: Gregor Lustek, Rosana Hribar

  Koreográfus: Duda Éva

  Támogatók: EMMI, NKA, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata, Summa Artium Kultúratámogató Magánalap, Műhely Alapítvány

10
11
 • Trianon 100 – Megemlékezés
  18:00 -20:00
  2020-09-11

  Trianon 100 – Megemlékezés
  a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Veszprémi Egyesületével közös szervezésben
  – Köszöntőt és megnyitó beszédet mond Soós Lajos nyá. alezredes
  Közreműködők:
  – Légierő Zenekar
  – Starkné Nagy Jusztina versmondó
  –  dr. Nagy Szabolcs egyetemi oktató, a Veszprém Megyei Levéltár igazgatóhelyettese, az MTA Lendület Trianon 100 munkacsoport tagja
  – Gaál Nikolett és Kádárné Hegedűs Veronika énekesek
  – Oláh Emil ezredes kiemelt vezető tábori lelkész
  Helyszín: Agóra színházterem
  A belépés díjtalan!

12
 • Ricsi bácsi játszóháza
  10:00 -12:00
  2020-09-12

  Továbbra is nagy szeretettel várjuk a népművészetet
  és a hagyományokat kedvelő családokat Ricsi bácsi
  játszóházába.
  Vezetője Vastag Richárd néptánc pedagógus, a
  „Népművészet Ifjú Mestere”.
  A játszóház látogatása ingyenes.

  Szívesen fogadjuk a finom házi szörpöket, süteményeket a gyermekek nevében is.

 • Dózsavárosi Nyárbúcsúztató // Herczku Ági és a Banda koncert
  15:00 -19:30
  2020-09-12

  Herczku Ági és a Banda
  Dózsavárosi Nyárbúcsúztató 2020.
  Helyszín: Dózsaváros-Martinovics tér

  Színpadi és kísérő programok 15 órától:
  Kisbakony Táncegyüttes
  Vers – Róhrer Lászlóné
  Őszidő Nyugdíjas Klub néptánccsoportja
  Magyar nóta – Vörös Istvánné
  Kid Rock and Roll SE Táncegyüttes
  Kovács Marika énekes operett műsora
  Winners VTE
  Jazzleman trió

  18.30 órakor
  Ünnepi beszéd, gulyásfőző verseny eredményhirdetése
  Herczku Ági és a Banda koncertje

  Kísérő programok:
  „Rotyogjon a fazék”-bográcsgulyás főző verseny
  Logikai játszóház, ügyességi játszóház, picik játszószőnyege, cirkusz légvár, arcfestés.
  Csa-ládika játszóház
  17.30 -18.30 óra között: Kölcsönkutya játékpálya a Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány közreműködésével

  Büfé, pattogatott kukorica

  Herczku Ági és a Banda
  Az előadás a „KÖSZÖNJÜK, MAGYARORSZÁG!” program keretében valósul meg
  Helyszín: Martinovics tér (Veszprém, Dózsaváros)

  Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak. Jelenleg a Herczku Ági és a Banda formációt vezetik.

  Legújabb lemezük Kamara címmel jelent meg 2019 év végén. A Herczku Ági–Nikola Parov szerzőpáros kincseskam(a)rájában a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalai sorakoznak, ebből merítettek magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokat. A szokottnál is színesebb zenei világ, megindító bolgár és magyar ballada, játékos kétnyelvű tücsöklakodalom – csak egy kis ízelítő a Fonó Budai Zeneház gondozásában megjelent album kamrájából.

  A zenekar előző, Bandázom című lemeze két hónapon át szerepelt a világ legrangosabb világzenei listáján. A WORLD MUSIC CHARTS EUROPE toplistát a világ 25 országának mintegy 50 világzenei szakembere havonta állítja össze. A két legnevesebb nemzetközi világzenei szaklap, a SONGLINES és az FROOTS magazin is elismerő kritikát jelentetett meg a Bandázom lemezről, az album egyik dala pedig felkerült a Songlines magazin TOP OF THE WORLD, valamint a WOMEX válogatás CD-jére is.

  A Liszt-díjas Herczku Ágnest kivételes tehetsége, ugyanakkor fogékonysága más, fúziós és kortárs zenei műfajok iránt, a legkeresettebb és legelismertebb hazai népdalénekessé tette.
  Nikola Parov már fiatal pályakezdőként, az 1980-as évek elején elnyerte a Népművészet Ifjú Mestere címet. A Zsarátnok együttes alapítójaként és virtuóz szólistájaként itthon és külföldön is óriási népszerűségre és elismerésre tett szert. Ennek köszönhetően lett a Riverdance Orchestra alapítója és frontembere. A világhírű Riverdance show-val évekig turnézott, majd hazatérve, 2000-ben megírta a Magyar Állami Népi Együttes számára a mai napig teltházzal játszott Naplegenda című táncprodukció zenéjét, amiért Fonogram-díjat kapott.

  A belépés díjtalan!

  Videólink:
  Zsipizsebkendő
  https://www.youtube.com/watch?v=37QLHzTpV2g

  Eydebush – a Kult’ 30 műsorban
  https://www.youtube.com/watch?v=9uPfXShDooI

  Megfújtak azok a szelek
  https://www.youtube.com/watch?v=ODUVmD2MR

13
 • Közösségi Ruhacsere Veszprém
  09:00 -17:00
  2020-09-13

  Ruhacsere és kreatív programok

  Meguntad? Nem hordod? Kihasználatlan? Csak a helyet foglalja?
  Hozd el és cseréld másra!

  Hozhatsz: Női, férfi, gyerek és baba ruhát, valamint kiegészítőt, mindazt, ami ha már Neked nem is, másnak örömet szerezne! 😉

  Jöhetsz ruha nélkül is, ha épp nincs felajánlásod, de bővítenéd ruhatárad!

  Az egész csere kötetlen, oda teszed a holmit, a helyét megtalálod és a végén mi szedjük össze, és visszük el a fogadó szervezetnek, így nincs vele teendőd. Persze köszönjük ha a végén segítesz pakolni 🙂

  ÉS amíg Anyu ruhát cserél, addig Apu és a Gyerkőc sem unatkozik, mert számos programmal színesítjük a napot:

  Az Ahimsza jógaközpont és Mangala jógastúdió szervezésében:

  09:30 – 10:30 Hastánc – Serhal Dóri
  11:00 – 12:00 Kismama jóga – Tarcali Tünde
  12:00 – 14:00 Shiatsu masszázs – Sándy Gabriella
  14:00 – 15:00 Tinijóga – Buzás Magdi
  15:30 – 16:30 Jóga mindenkinek – Viczián Zoli

  Egész napos programok:
  – 09:30-11:30 mesemondó mesél kicsiknek és nagyoknak
  – kézműves foglalkozás – hulladékból remekművet készítünk
  – gyermek készségfejlesztő
  – újrahasznosítható grafika
  – zenés foglalkozás
  – finomságok kóstolója és zero waste bemutató
  – tudatos táplálkozás előadás, tanácsadás, beszélgetés kötetlenül
  – fenntarthatósági beszélgetés – hogyan és miért?
  – terápiás módszerek, illóolajok és más varázslat

  A belépés minden programra ingyenes!

  A megmaradt ruhákat jótékony célra ajánljuk fel!

  Várjuk a vállfa és ruhaállvány felajánlásokat, amit természetesen visszakapsz a ruhacsere után sértetlenül 🙂

  Valamint várjuk az önkéntesek jelentkezését is, akik előtte / utána tudnak segíteni nekünk pakolni! a legkisebb is sokat számít, együtt jobbak vagyunk! 🙂

  Itt tudsz jelentkezni önkéntesnek:
  https://forms.gle/8rjVfFc4eyeWtZVR8

  A ruhacsere célja a ruhatárad újraszínezése mellett a textilipar tevékenységéből keletkező szennyezés elkerülése, valamint egy fenntartható jövő és közösség építése.
  Reményeink szerint, negyedévente rendezhetünk ruhacserét együtt!

  – Közösségben a közös cél felé –

14
 • Filmklub: Hogyan legyél jó feleség
  18:00 -20:00
  2020-09-14

  Filmklub: Hogyan legyél jó feleség
  (szinkronizált francia vígjáték 110′ 2020)
  R.: Martin Provost
  Sz.: Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noémie Lvovsky

  Paulette és férje egy iskolát vezet, ahol fiatal lányoknak tanítják meg a háztartástan minden fortélyát. Ám amikor a férfi maghal, Paulettnek egyedül kell tovább vinni az intézményt, ami a jelek szerint a csőd szélére sodródott az évek során. Miközben egyre inkább érzik a változás szelét és mind inkább magukénak tudják a feminizmus eszméjét, leteszik a fakanalat és igyekeznek üzletasszonyként helyt állni a változó világban. (ADS) A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg,www.nka.hu

  Korhatár: 16 év
  Belépődíj: 800 Ft
  Bérlet: 1950 Ft / hónap

  Előzetes filmbemutató:

   

15
 • Szentesi Éva / Veszprém, Agóra Kulturális Központ
  18:00 -20:00
  2020-09-15-2020-11-15

  Traccs! Veszprém legújabb beszélgető-est sorozatának második vendége Szentesi Éva!
  Nyíltságáról és karcos iróniájáról ismert bloggerből lett online újságíró, igazi „self-made woman”. Kendőzetlen nyíltsággal és őszinteséggel beszél a legfontosabb társadalmi problémákról és élethelyzetekről. Egy igazi “forradalmár”!
  Jegyek online: https://bit.ly/33RbGvI
  Jegyek személyesen: Tourinform Veszprém
  Beszélgetésünk végén lehetőség lesz Évi könyveinek dedikálására és közös fotó készítésére!
  Helyszín: Agóra Veszprém Kulturális Központ
  Cím: 8200 Veszprém, Táborállás Tér 1.
  Kapunyitás: 17:30
  Kezdés: 18:00
  TRACCS! Elismert • Motiváló • Példamutató • Sikeres
  …emberekkel beszélgetünk… mindenről, amiről szeretünk beszélni, és talán arról is, amiről oly nehéz…
  ♻️ Legyünk környezettudatosak és tegyünk együtt a környezetünkért! Elég ha okostelefonján bemutatja jegyét a helyszínen belépéskor!♻️
  ❗️Fontos információk:❗️
  A rendezvényeink nem sajtónyilvánosak, így az ott elhangzottakról kép-, hang- és videofelvétel készítése a szervezők írásbeli hozzájárulása nélkül TILOS! Az előadóink által tett nyilatkozatok megjelentetése (online felületeketen, nyomtatott formában stb.) NEM engedélyezett! A jegy megvásárlásával a látogató hozzájárul, hogy online felületeinken promociós céllal, mint az előadás résztvevőjéről kép-, hang- és videofelvétel készülhet!

   

16
 • Fessünk természetesen festőnövényekkel
  17:00 -20:00
  2020-09-16

  Fessünk természetesen festőnövényekkel
  A tanfolyam résztvevői a négy alkalom során megtanulhatják mely növényekkel lehet a legszebben természetes eredetű textíliákat, fonalakat festeni. Kipróbálhatják hogyan lesz bogyókból, virágokból, kérgekből, levelekből jó festékanyag. Gyapjú színmintákat készítünk és egy-egy gyönyörű selyemkendőt.

  Időpont: szeptember 16.,23., 30., okt. 7., 17.00 órától 20.00 óráig
  Oktató: Schiszlerné Csepi Szilvia
  Részvételi díj: 29.500,-Ft
  A befizetés után a jelentkezés lemondására nincs lehetőség, viszont a részvételi jog átruházható.
  A tanfolyam min. 6 fő részvételével indul, s max. 15 főt tudunk fogadni.

  Érdeklődni és jelentkezni szeptember 11-ig Antal Katalinnál lehet a 88/429-111 -es telefonszámon, vagy az antalkatalin@agoraveszprem.hu e-mail címen.
  A program a TIOP 1.2.1 /A-12/1 – 2013-0001 – AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű,
  az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

17
18
 • Start– Pont /Workshop, klub, tréning – kamaszokról
  17:00 -19:00
  2020-09-18

  START – Pont
  Workshop, klub, tréning – kamaszokról – mindenkinek, aki velük él
  Témavezető: Ruppert Petra (tanár, kamasz coach, mediátor)
  Elérhetőségei: petraneni1@gmail.com, startpontitt@gmail.com Tel.: 20/312-0052
  Szeptember 4-én és 18-án, valamint október 6-án 17.00-19.00 óráig. A konzultációra időpont egyeztetés, előzetes bejelentkezés szükséges. Hívjon bátran, ha már úgy érzi nagyon nehéz szót érteniük! Szívesen segítek!
  Helyszín: 214-es kreatív foglalkoztató

  A program a TIOP 1.2.1 /A-12/1 – 2013-0001 – AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű,
  az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

 • Mérő László: A Változás Varázsigéi
  19:00 -21:00
  2020-09-18

  “Egy edző által a verseny közben bekiabált szavak győzelemhez segíthetik a versenyzőt, aki pedig már épp meghalni készült a fáradtságtól. Egy hipnotizőr néhány szóval transzállapotba tudja juttatni az alanyát. Egy üzleti tanácsadó sokszor maga sem tudja, mely szavai vannak az ügyfelére, mondjuk egy cég vezérigazgatójára olyan hatással, hogy az hosszú távra megváltoztatja az üzlet menetét. Ebben az előadásban két fontos pszichológiai alapfogalom, a varázsigék és a változás természetét és egymással való kapcsolatait mutatjuk be. ” – Dr. Mérő László
  Tetszik önnek a Tudományos Stand Up programja? Segítse előadásunkat egy megosztással 🙂
  Tudományos Stand Up – az igényes szórakozás kedvelőinek.

   

19
 • A hennafestés alapjai tanfolyam
  09:30 -17:30
  2020-09-19

  A hennafestés alapjai tanfolyam

  Te is vágysz arra, hogy alkoss valamit?
  Örömmel festenél másnak is?
  Tetszene ha újra s újra más díszítené a bőröd?
  Megismernél egy olyan testfesték, ami csak természetes összetevőket tartalmaz?

  Sajátítsd el a hennafestés alapjait, s lépj be ebbe a varázslatos világba szeptember 19-én (szombaton) az Agórában!

  Tanfolyamvezető: Murguly Viktória
  Időpont: 2020. 09. 19. (szombat) 9:30-17:30
  Részvételi díj: 18.000 Ft

  Jelentkezni a részvételi díj befizetésével szeptember 16-ig lehet. A befizetés után a jelentkezés lemondására nincs lehetőség, viszont a részvételi jog átruházható. A tanfolyam min. 4 fő jelentkezése esetén indul.
  Érdeklődni és jelentkezni Tóth-Csuri Zsuzsannánál a csurizsuzsanna@agoraveszprem.hu e-mail-címen vagy a 88/429-111-es telefonszámon lehet.

  Tanfolyam tematika:
  9:30 Érkezés
  10:00 Rövid ismerkedés után egy kis testfestő történelem. A testfestés múltja, jelene és jövője és a szimbólumok spirituális jelentősége. A Henna kiemelt jelentősége.
  10:30-12:20-ig A hennáról mindent. Felhasználási módjai és sokszínűsége. Hogyan készül belőle testfesték? A jó hennapor titkai. Hogyan készül elméletben. Hennapaszta keverés.
  12:20 – 13:00 Ebédszünet.
  13:00 A paszta elkészítésének befejezése után hennatölcsér készítése. A kész paszta betöltése után először pappírra, majd saját bőrünkön gyakorlunk.

  Amit az ár tartalmaz:

  • Kis csoportos oktatás. Maximum 8 fővel.
  • Munkafüzet.
  • Minden szükséges eszköz.
  • 2-3 tele henna tölcsér amelyből akár 10-15 minta is készíthető.
  • Egész napos elméleti és gyakorlati oktatás.
  • Sok kis apró „titok”, hasznos információ és trükk.

  (További henna alapanyagok vásárlására a tanfolyam után lesz lehetőség.)

   

20
21
 • Filmklub: A búcsú
  18:00 -19:40
  2020-09-21

  Filmklub: A búcsú
  (szinkronizált kínai dráma, vígjáték 100′ 2019)
  R.: Lulu Wang
  Sz.: Awkwafina, Hong Lu, X Mayo, Shuzhen Zhao

  Érzékeny dráma, ropogós nevetés, nagy szeretettel megrajzolt szereplők, társadalomkritika – a film finoman egyensúlyoz az ellentétek határvonalán. Szabad-e, kell-e hazudni valakinek arról, hogy meg fog halni? Hogyan lehet tőle úgy búcsút venni, hogy a beteg is, a rokonság is megőrizhesse emberi méltóságát, és ne uralkodjon el rajtuk az elkerülhetetlen veszteség miatti fájdalom? No és hogy lehet erről a súlyos témáról szórakoztatóan mesélni? Például úgy, ahogy Lulu Wang harmadik, életrajzi elemekkel tűzdelt filmje, A búcsú teszi. (ADS) A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg,www.nka.hu

  Korhatár: 12 év
  Belépődíj: 800 Ft
  Bérlet: 1950 Ft / hónap

  Előzetes filmbemutató:

   

22
 • GEO tanfolyam – Ismerd meg a kövek titkait!
  17:30 -19:00
  2020-09-22

  Kövekkel kirakott utunk a tűzhányók magmakamrájából a tengerek mélyén át a hegységek belsejéig tart.
  Folytatódik korábbi nagy sikerű geológiai sorozatunk, amely ezúttal a kőzetek titkaiba nyújt betekintést. A 10 foglalkozásból álló képzés idején a résztvevők eredeti kőzetdarabok segítségével elsajátíthatják azok felismerésének egyszerű módjait. Közben rengeteg más kérdés mellett például erre is választ kapnak:
  Mitől kemény a gránit?
  Miért csúszik az agyag?
  Lehet-e vízből kő?
  Előadó: Futó János geológus, földtani természetvédelmi szakértő.
  Időpont: 2020. szeptember 22-től, keddi napokon 17:30 – 19:00 óráig.
  Részvételi díj: 25.000 Ft.
  Jelentkezni a részvételi díj befizetésével szeptember 11-ig lehet. A befizetés után a jelentkezés lemondására nincs lehetőség, viszont a részvételi jog átruházható. A tanfolyam min. 10 fő jelentkezése esetén indul.
  Érdeklődni és jelentkezni Tóth-Csuri Zsuzsannánál a csurizsuzsanna@agoraveszprem.hu e-mail-címen vagy a 88/429-111-es telefonszámon lehet.
  A képzés tematikája:
  1. Látogatás Vulcanus műhelyében – Magmás kőzettípusok
  2. Tűzből pattant kövek – Piroklasztitok
  3. Porrá őrölt hegységek – Törmelékes üledékes kőzetek
  4. Az ezerarcú mész – Karbonátos kőzetek
  5. Tengerek vegykonyhája – Kovás, vasas, mangános és sós kőzetek
  6. Kővé vált élőlények – Biogén kőzetek
  7. Tarka málladékok – Agyagok és bauxitok
  8. Három halmazállapotban – Szerves üledékes kőzetek
  9. Hőkezeléssel kísért préselés – metamorf (átalakult) kőzetek
  10. Köves „Ki mit tud?” – Saját és idegen kőzetek határozása, konzultáció

   

 • Kamaszkori “vasfüggöny” – avagy mi zajlik a lelki falak mögött?
  18:00 -19:00
  2020-09-22

  „Családbarát Szülő Klub”
  Kamaszkori “vasfüggöny” – avagy mi zajlik a lelki falak mögött?

  előadó: Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, családsegítő
  háziasszony, moderátor: Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, újságíró
  vendég: Polus Attila

  A kamasz lelkében mindig zajlik egy kis forradalom, hiszen amikor becsukódik a gyermekszoba “ajtaja”, akkor kinyílik egy ablak arra a nagyvilágra, amiben van:
  – egy “való világ” a maga akcelerációjával
  – plusz van egy virtuális lét, amely még az érzelmi hálózatunkra is befolyással bír.
  Olyan ez az időszak, mint amikor leeresztik a vasfüggönyt, és a színfalak mögött a színészek elengedik a szerepköreiket, egy “másik bőrbe bújnak”. Hogy a mai kamaszok lelkében mi történik valójában? Milyen pusztításokat végez a virtuális folyamatos jelenlét? Vagy a szexuális nevelés hiánya miként csalogatja be a kamaszodó szobába az online pornográfiát? Minden időknél fontosabb az, hogy amikor a lelki területeken forradalmibb a hangulat, akkor az édesapák, nevelőapák, mozaikapák, keresztapák, a nagyapák újra “színre” lépjenek. Hiszen régen az édesapa a fiát korán tovább engedte egy mentorhoz, hogy más férfin keresztül is lásson világot, tanuljon szakmát, vagy akár apai szerepet.
  Apa csak egy van? Vagy néha kettő? Esetleg három? Hogy ez kiderüljön, magammal hozom az egyik fiamat, akit örökbe fogadtam. Akit sokáig vártam, hogy megkérjen arra, hogy az anyukája lehessek. Ha valaki, akkor ő igazán sokféle apát látott a környezetében működni élete első 11 évében, ahol sok fájdalmat is át kellett élnie. Ami biztos; ő hamarosan csodálatos édesapává fog válni. A történetéből minden család sokat meríthet. Tartsatok velünk, gondolkodjunk el együtt!

  Részvétel díjtalan!

  A rendezvény a CLLD pályázat TOP-7.1.1-16-H-073-9-01 – „Élmény, közösség, tudás” családi programok az Agórával keretein belül valósul meg.

23
 • Kosárfonó tanfolyam haladók részére
  17:00 -20:00
  2020-09-23

  Kosárfonó tanfolyam haladók részére
  A 36 órás (12 alkalom) kosárfonó tanfolyamon a résztvevők tovább fejleszthetik eddigi tudásukat, újabb fonási módokat tanulhatnak meg.

  Témák: Háromszög alakú-, csipkefonatú -, katalán -, kínáló kosár 3 szálas copffal, valamint félkör alakú virágtartó kosár élszegéssel.

  Időpont:: szeptember 23-tól minden szerdán 17.00 órától 20.00 óráig.
  Oktató: Kaics Julianna kosárfonó
  Részvételi díj: 38.000,-Ft
  A befizetés után a jelentkezés lemondására nincs lehetőség, viszont a részvételi jog átruházható.
  A tanfolyamra max. 8 fő jelentkezését várjuk.
  Érdeklődni és jelentkezni szeptember 14-ig Antal Katalinnál lehet a 88/429-111 -es telefonszámon, vagy az antalkatalin@agoraveszprem.hu e-mail címen.
  A program a TIOP 1.2.1 /A-12/1 – 2013-0001 – AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű,
  az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

 • „Tányérmély távlatok”
  18:00 -19:00
  2020-09-23

  „Tányérmély távlatok”
  A TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad műsora
  DOMJÁN GÁBOR
  A megfelelő mélység című verseskönyve nyomán

  Szereplők: Sebestyén Erika, Battyányi-Nagy Annamária, Molnár Brigitta, Szilágyi Anna,
  Márta Attila és a műsort készítő Felföldi Gábor

  Zenei közreműködő: Nagy Gergely gitáros

  Előadásunkat az Agóra színháztermében tartjuk, ahol a tágas nézőtéren biztonságos távolságban foglalhat helyet kedves közönségünk.
  Várjuk Önöket!

  A belépés díjtalan.
  Helyszín: az Agóra színházterme

24
25
26
 • Díszmadár-kiállítás
  09:00 -18:00
  2020-09-26-2020-09-27

  a Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület szervezésében
  Megtekinthető lesz a madarászat szerelmeseinek színpompás repertoárjából számtalan papagáj, kanári és egzotikus díszpinty.
  A kiállítás megtekinthető:
  szombaton 9-18 óráig és vasárnap 8-16 óráig
  Belépődíj:
  Felnőtt: 600,- Ft
  Gyermek (14 éves korig): 300,- Ft
  6 éves korig ingyenes!

  Helyszín: 11-es közösségi tér

 • Rajzpályázat!
  12:30 -13:30
  2020-09-26

  Rajzpályázat!
  A Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület és az Agóra Veszprém Kulturális Központ gyermekrajz pályázatot hirdet.
  Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:
  Hazánk vadon élő madarai
  Díszmadaraink

  Pályázhatnak általános iskolás alsó- és felső tagozatos diákok.
  A pályamunkákat 2020. szeptember 18-ig kérjük a Veszprém Agóra Kulturális Központ címére megküldeni (8200 Veszprém, Táborállás park 1.) vagy a portán leadni.
  A pályázatra A/4-es méretű, szabadon választott technikával készült alkotásokat várunk. A pályamunkák hátoldalán kérjük feltüntetni a készítő nevét, életkorát, telefonszámát (vagy a szülő telefonszámát), esetleg email címét.

  A Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület korcsoportonként az első három helyezettet díjazza, melyeknek átadására szeptember 26-án, 12.30 órakor Díszmadár-kiállításon kerül sor.
  A díjazott alkotások a Díszmadár-kiállítás ideje alatt bemutatásra kerülnek.

27
28
 • Filmklub: Oldboy
  18:00 -20:00
  2020-09-28

  Filmklub: Oldboy
  (szinkronizált dél-koreai kultfilm 120′ 2003)
  R.: Park Chan-wook
  Sz.: Min-sik Choi, Ji-tae Yu, Hye-jeong Kang

  Egy igazi filmcsemege, Park Chan-wook 2003-as klasszikusának felújított változata ami annyira elemi erejű, hogy a nézőnek esélye sincs szabadulni előle. A ’80-as évek végén, Oh Dae-soo-t elrabolják és évekig fogva tartják egy privát cellában, ahol az egyetlen kapcsolatot a külvilággal egy televízió jelenti számára. Így szerez tudomást róla, hogy feleségét megölték és a rendőrség őt gyanúsítja. A kezdeti kétségbeesés helyét az eltökélt belső bosszú veszi át. 15 évvel később szabadul, mindenféle magyarázat nélkül. (ADS) A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg,www.nka.hu

  Korhatár: 18 év
  Belépődíj: 800 Ft
  Bérlet: 1950 Ft / hónap

  Előzetes filmbemutató:

   

29
 • Hormonális egyensúly – nemi működés
  18:00 -20:00
  2020-09-29

  8412 Veszprém-Gyulafirátót, Hajmáskéri u. 2.

  8412 Veszprém-Gyulafirátót, Hajmáskéri u. 2.

  Hormonális egyensúly – nemi működés
  Helyszín a Gyulafirátóti Művelődési Ház

  -Tabuk nélkül értünk nőkért
  -Férfiak és fiúk egészsége

  Előadók: Lajkóné Rózsa Judit-természetgyógyász
  Borbélyné Horváth Anikó védőnő

  A belépés díjtalan
  A rendezvény a CLLD pályázat TOP-7.1.1-16-H-073-9-01 – „Élmény, közösség, tudás” családi programok az Agórával keretein belül valósul meg.

30
 • Gyógynövény alapismereti-tanfolyam
  17:00 -20:00
  2020-09-30

  Gyógynövény alapismereti-tanfolyam
  30 órás ( 21 órás bemutatóval egybekötött elméleti és 9 órás terepgyakorlati modulokból álló ) gyógynövény ismereti tanfolyam indul az Agórában, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a gyógynövények felhasználásának alapjaival és legfontosabb szabályaival.
  Az elméleti előadások időpontjai : szeptember ,30., okt.7.,14.,21.,28.,november 4.,11. 17.00 órától 20.00 óráig
  A gyakorlatok két hétvégén ( október 17-én és 31-én), a Bakonyban, valamint a “Gyógynövény-völgy, Zánka” Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpont gyakorlókertjében lesznek.
  Oktató: Takács Ferenc fitoterapeuta
  Részvételi díj: 30000,-Ft ( tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást )
  A befizetés után a jelentkezés lemondására nincs lehetőség, viszont a részvételi jog átruházható.
  A tanfolyam min. 15 fő részvételével indul.
  Érdeklődni és jelentkezni szeptember 18-ig Antal Katalinnál lehet a 88/429-111 -es telefonszámon, vagy az antalkatalin@agoraveszprem.hu e-mail címen.

  A program a TIOP 1.2.1 /A-12/1 – 2013-0001 – AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű,
  az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

 • Mindentudó Ház
  18:00 -19:00
  2020-09-30

  Utazás a sörfőzés múltjában és jelenében
  Előadó: László Ádám, Hübris Sörfőzde alapítója és tulajdonosa

  Szereted a sört? Érdekel, hogy készül? Akkor itt a helyed, hallgass meg egy izgalmas előadást László Ádámtól, aki nem csak szereti a sört, de ért is hozzá!

  A rendezvényre a belépés díjtalan.

október
október
október
október

Agóra jegypénztár nyitva tartása:

hétfő: 14.00-18.00 óráig, 

kedd-péntek: 11.00-16.00 óráig, 

illetve az előadások előtt egy órával.

Telefon: +3688 429-111
jegypenztar@agoraveszprem.hu